Østermarie-forening vil gøre politik mindre kedeligt

Østermarie-forening vil gøre politik mindre kedeligt
En flok af foreningens folk på Kjøllergaard i Østermarie. Eget foto
NYHED | 1. APR 2024 • 05:30
NYHED
1. APR 2024 • 05:30

Kan en digter finde noget smukt og relaterbart i EU-politik? Det spørgsmål forsøger foreningen Østersø Sonics at svare på med tre musikvideoer.

Søndag den 31. marts var der premiere på et projekt som skal "finde poesi i noget så røvsygt som EU-politik".

Det er nonprofit-foreningen Østersø Sonics, som holder til på Kjøllergaard i Østermarie, der står bag projektet, hvor rapper, lyriker og poet Kasper Spez er blevet udfordret til at finde poesi i EU-politik.

Et projekt, som indehaver af Kjøllergaard og medlem af foreningen Østersø Sonics, Roald Bergmann, kalder for en anderledes og lidt underlig konstellation af kunst og politik.

– Målet med projektet er at åbne op for politik generelt for de målgrupper, som kan have svært ved at finde interesse i det. Foreningen Østersø Sonics er selv politisk neutral, men mener, at det altid er en fordel at vide mere og eventuelt engagere sig i de emner, der kan gøre en forskel for samfundet, skriver han til Tidende.

Han mener, at man ved at lade en digter gå på jagt efter poesi i politik kommer til at lede efter følelser, nære emner og personificeringer som dermed kan gøre politik mere relaterbart.

Projektet hedder Poesi og Politik, og omdrejningspunktet er mødet mellem den kreative Kasper Spez og en række EU-eksperter, og det er der altså kommet seks små film ud af - tre samtalefilm, og tre kunstneriske lyrik-videoer om emner som trilogforhandlinger, geopolitik og værdipolitik

Det er blandt andet formand for Østersø Sonics, Esben 'Es' Thornhal, der er producer på projektets tre musikvideoer. Han er begejstret for projektet, fordi han oplever, at han selv såvel som mange andre danskere har brug for at interessere sig mere for EU-politik.

– I forhold til hvor stor indflydelse EU-politik har på vores hverdag, virker danskerne ret ligeglade med EU. Jeg håber, at et projekt som bruger kunst, musik og sprød lyrik pludselig kan vække interesse. Jeg fandt i hvert fald generelt selv EU-politik kedeligt, indtil jeg så, hvordan Kasper Spez kunne trække nogle helt nye ting ud af emnerne, siger han.

Planen er, at projektet skal være en anderledes måde at formidle både politik og kunst.