Midlertidig afløser for Pernille Bolø fundet

Midlertidig afløser for Pernille Bolø fundet
Ibs Kirke får snart ny præstevikar. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | 19. FEB 2024 • 17:47
NYHED
19. FEB 2024 • 17:47

Menighederne i Ibsker, Svaneke, Bodilsker og Christiansø får ny præst. I hvert fald som midlertidig løsning, mens præstegården i Ibsker gennemgår større renovering.

Pernille Boløs midlertidige afløser er fundet.

Det bliver Espen Brandt, der fra den 3. marts indsættes som vikar, og han skal dermed betjene de fire kirker i Ibsker, Svaneke, Bodilsker og på Christiansø sammen med pastoratets anden præst, Lise Dürr Nielsen. Det fortæller menighedsrådsformand i Svaneke sogn, Rikke Brandt, til TV 2/Bornholm.

Espen Brandt er i første omgang ansat frem til udgangen af juli, men med mulighed for at blive forlænget.

Præstegård skal renoveres

Sognet er på jagt efter en ny præst, efter at Ibskers nu tidligere præst Pernille Bolø i januar valgte at forlade Bornholm til stor ærgrelse for mange.

Men inden en ny fast præst kan komme på plads, skal den meget omtalte præstegård i Ibsker renoveres. Man kan og må nemlig ikke ansætte en ny præst, før man har en bolig klar til vedkommende.

Den nye vikarierende præst Espen Brandt er ifølge TV 2/Bornholm forholdsvis nyuddannet teolog, og inden han officielt indsættes i Ibsker Kirke, bliver Espen Brandt ordineret ved en højtidelighed i Københavns Domkirke. Det sker på søndag den 25. februar.