Lørdag er det morbærdag i Melsted

Lørdag er det morbærdag i Melsted
På lørdag er det morbærdag på Gaarden. Arkivfoto
NOTITS | 19. AUG 2024 • 16:15
Holger Larsen
Journalist
NOTITS
19. AUG 2024 • 16:15

Bornholm har et særligt godt klima for morbærtræer, og på lørdag den 24. august kan man lære meget mere om de søde og saftige bær, som netop nu har højsæson.

Dagen er arrangeret i et samarbejde mellem Gudrun og Anders Elleby fra Listedgård i Listed og Gaarden/Bornholms Museum, og det hele finder sted på Gaarden (Melstedgård).

Det er samtidig en temadag, som er en del af et større samarbejde mellem Gaarden/Bornholms Museum, Listedgård Bornholm, Kalundborg Museum, Pometet i Taastrup og Frilandsmuseet, forklarer arrangørerne.

– I projektet arbejdes der på at registrere og bevare de gamle morbærtræer. Der arbejdes med formidling om morbærtræernes plads i kulturhistorien. Og der arbejdes med morbær som ressource i fremadrettede fødevareproduktioner.

– I år har vi også fokus på hvide morbær og besøg af tyske Dr. Ines Rönnefahrt, der vil fortælle os om hvide morbærtræer og den fantastiske historie om silkeorme og silke. Hun står for at arrangere den årlige morbærfest på godset Zernikow nord for Berlin.

Som besøgende kan man deltage i aktiviteter, oplæg om morbær, markvandring til morbærplantagen, smagninger af produkter med morbær og meget mere. Man kan også registrere sit morbærtræ på morbærkortet over Bornholm.

FÅ ABONNEMENT