Legeunivers kommer til Bornholm

Legeunivers kommer til Bornholm
Det Kongelige Teater kommer til Bornholm med teaterudstyr, kostumer, balletrum og andet fra teatrets verden. Pressefoto: Det Kongelige Teater
NOTITS | 12. SEP 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
12. SEP 2023 • 15:30

Det Kongelige Teater besøger Rønne og Nexø med teateruniverset Postyrium.

Torsdag morgen ruller store lastbiler fra Det Kongelige Teater ind på pladsen bag Musikhuzet. Med sig har de teaterudstyr, kostumer, balletrum med spejle, musik og meget mere, som tilsammen udgør et teatertilbud til alle bornholmske børn mellem fire og ti år.

– De får en unik chance for at lege sig igennem de forskellige teatergenrer og udleve drømmen om måske at være balletprinsesse eller sørøver for en stund, og samtidig får de en introduktion til teatrets magiske verden, fortæller pr-medarbejder Kim Caspersen fra Bornholms Teater i en pressemeddelelse.

Det Kongelige Teaters legeunivers hedder Postyrium og er et gratis tilbud til alle børn i målgruppen og deres forældre eller andre voksne, som har lyst til at opleve universet med ungerne. På Bornholm sker det i et samarbejde med Bornholms Teater, Musikhuzet, Kulturskolen, Bornholms Kulturuge, Nexø Havn og regionskommunen.

Postyrium åbner fredag morgen i gården bag Musikhuzet ved Store Torv i Rønne, hvor det er indtil tirsdag. Derefter rykker det til Nexø Havn, hvor det er åbent 21.-23. september.

– Det er helt gratis at komme indenfor, så vi vil opfordre til, at man kigger forbi i enten Rønne eller Nexø. Vi ved, der bliver rift om tiderne, fordi godt 700 børn fra bornholmske skoler og institutioner allerede har booket sig ind, fortæller Kim Caspersen.

På hverdage er de fleste tider i dagtimerne reserveret til bornholmske skole- og institutionsbørn. Efter klokken 14.15 er der adgang for alle indtil klokken 16. I weekenderne åbner Postyrium klokken 10.