Kommunens ældrechef efter 100 års fødselsdagen: Vi kan og skal hjælpe

Kommunens ældrechef efter 100 års fødselsdagen: Vi kan og skal hjælpe
Søstrene Mary Nielsen (tv) og Else Lund var tydeligvis glade for at møde hinanden igen, da Else Lund søndag holdt sin 100 års fødselsdag på Plejecenter Snorrebakken. Foto: Irene Kobberskov
NYHED | ABONNENT | 9. MAJ 2022 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
9. MAJ 2022 • 15:30

97-årige Marys tur til søster Elses 100 års fødselsdag blev reddet i sidste øjeblik.


– BRK skal, og kan, tilbyde hjælp til vores turister, der har behov for det under deres ophold.

Det fastslår ældrechef i Bornholms Regionskommune, Christina Thorén Lilliedal, i en skriftlig kommentar til sagen om 97-årige Mary Nielsen, der i weekenden var til 100 års fødselsdag hos sin søster Else Lund på Plejecenter Snorrebakken.

Det var på et hængende hår, at turen fra Sjælland, hvor den plejekrævende Mary Nielsen bor på plejehjem, blev reddet. Datter og svigersøn, Irene og Tommy Kobberskov, kunne ikke få lovning på hjemmehjælp til Mary Nielsen under opholdet på Bornholm og var ved at opgive turen.

De henvendte sig til Bornholms Tidende, som spurgte kommunen til sagen. Fredag eftermiddag kunne en glad Irene Kobberskov berette, at turen alligevel blev til noget. Hun var blevet kontaktet af Bornholms Regionskommune, hvorfra meldingen var, at de med glæde tog imod Mary Nielsen. Søndag mødtes de to søstre ved fødselsdagen, som blev en stor succes.

Egen kommune

Ældrechef Christina Thorén Lilliedal skriver videre i sin kommentar til sagen:

– Vi henviser altid turister til at kontakte egen kommune, hvis de skal gæste vores ø og har behov for hjælp fra hjemmeplejen, og vejleder om, at det er vigtigt, at man indlogerer sig i feriebolig, der afspejler det behov man har. Herefter afventes bestilling på hjælp, hjælpemidler mm. fra borgerens hjemkommune.

– Praksis er at hjælp bestilles fra den ene kommune til den anden, og vi anmoder om, at det gøres minimum fem hverdage før, da det er nødvendigt at vurdere det konkrete behov. Dette både af hensynet til borgeren, men også af hensynet til det personale, der skal støtte op om vores gæster, og der skal oftest også koordineres udkørsel af hjælpemidler mm. På samme vis bestiller BRK hjælp til bornholmere, der skal på ferie, eller familiebesøg i en anden kommune, forklarer ældrechefen.

– Vi er selvfølgelig rigtig ærgerlige over, at familien har fået opfattelsen af, at det er BRK, der har afvist at ville stille op med hjælp, og har derfor været i dialog med familien og Marys hjemkommune på baggrund af din (Bornholms Tidendes, red.) henvendelse, slutter Christina Thorén Lilliedal.