Helena ville hellere lave blomster end ud at gå

Helena ville hellere lave blomster end ud at gå
13-årige Helena holder af at være kreativ. Foto: Holger Larsen
NYHED | ABONNENT | 13. NOV 2023 • 05:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
13. NOV 2023 • 05:30

Den nye museumsklub fik en stille start.

– Jeg kan godt lide at lave kreative ting, og det var det her eller en vandretur. Det er ikke, fordi jeg har noget imod naturen...

13-årige Helena fortæller om, hvorfor hun lørdag er mødt op til den nye museumsklub på Bornholms Museum. Tidligere i efteråret blev der holdt to arrangementer, hvor der handlede om at indsamle ideer til, hvad der skal ske i klubben.

Denne gang er tekstildesigner Iben Birch Bech hyret ind til workshoppen "Skab kunstneriske drømmeplanter".

Ud over Helena deltager yderligere to piger – Karen på ni år og Alana på 12. De er til gengæld så engagerede, at der ikke er tid til at holde pauser.

– Vi startede med at tale lidt om, hvor man kan finde inspirationen fra. Vi har i dag kigget på computergenererede blomster, som man blandt andet har brugt i filmen Avatar. I dag handler det om, at det kunstige og det naturlige blander sig og kommer tilbage i vores hænder, siger Iben Birch Bech.

En gang om måneden

– Vi er ved at sammensætte et program, hvor der er en aktivitet en gang om måneden. Denne gang havde vi allieret os med Iben Birch Bech, fordi der blev efterspurgt, at man ville lave noget kreativt, siger Mathilde Lindvad fra Bornholms Kunstmuseum.

– Vi favner bredt i Bornholms Museumsforening, og målet for os er at introducere de unge til det rige kunst- og kulturliv på Bornholm. Et andet tema, som der har været ønske om, er at komme ud med arkæologerne. Det bliver næste år, når det bliver varmere, siger Mathilde Lindvad, der står for museumsklubben sammen med Sanne Steenberg Hansen fra Bornholms Museum.

Klubben skal både være et sted, hvor børnene får brugt deres interesser for kulturhistorie og kunst og lærer deres ø bedre at kende, og hvor de mødes, er sammen og får ført deres ideer ud i livet.

Tanken er, at aktiviteterne skal foregå på museumsforeningens afdelinger og ude på øen og meget gerne i samarbejde med Bornholms andre museer, kulturinstitutioner, fagfolk og kunstnere.

Juleworkshop

Næste måneds tema giver næsten sig selv. Det bliver en juleworkshop lørdag den 2. december – og det bliver igen i Bornholms Museums foredragssal.

– Vi er ved at løbe klubben i gang, og vi håber, at der efterhånden vil komme flere deltagere. Man dropper bare ind – der er ingen tilmelding. Aktiviteterne vil som udgangspunkt være for børn i alderen 8-15 år, men der vil undervejs være temaer, som henvender sig til forskellige aldersklasser, siger Mathilde Lindvad.


Kunstner og tekstildesigner Iben Birch Bech stod for lørdagens workshop på Bornholms Museum. Foto: Holger Larsen