Når man først kommer til at tale om noget, der skete for mange år siden og egentlig havde en ret stor betydning i ens liv fremover, er det svært at stoppe. Måske.
Er det en aldersting. I hvert fald var det dét der skete, da jeg i sidste uge besøgte Claus Jørgensen på Aarsdale Røgeri og Bistro. Snakken kørte hurtigt om Bornholm, men også om det årti, hvor den københavnske gastro-scene for alvor tog det første skridt hen imod, hvor den befinder sig i dag. Det er naturligvis 90'erne, jeg taler om. Fusionsmad var det store; man kunne blande alverdens madkulturer sammen til retter, der aldrig var set før. Det var kun fantasien, der satte grænser, og nogle gange var der ikke de grænser, der måske burde have været.
Jeg blev udlært i 1997 og væltede mig rundt i det københavnske restaurationsmiljø. Jeg havde været så heldig at få lov at arbejde på Nordeuropas mest hypede restaurant; Mindship Canteena – en restaurant der var så vild, at alle ville have bord der, og det kunne, på trods af en virkelig stor mængde borde, sjældent lade sig gøre. Hvis man skulle være heldig, så var det ikke utænkeligt, at nabobordet bestod af rockbands som U2 eller REM, kongehuset eller en flok supermodeller, der var på venindetur. Her lærte jeg en masse mennesker at kende, der også senere i livet kunne bringe mange sjove oplevelser med sig. Desværre er der ingenting, der varer evigt, og en dag da vi kom på arbejde, var restauranten lukket, og kreditorerne stod og sloges om alt fra bestik, til vin og grimme lavalamper.
Det var også her, jeg mødte Claus for første gang. Som jeg fortalte om i sidste uge, bragte vores snak os langt omkring– faktisk så langt, at jeg er nødt til at fortsætte i denne uge. Jeg lovede også hele to opskrifter. Den ret som jeg kan huske, at Claus lavede en af de første gange, vi arbejdede sammen; en ret der åbnede mine øjne, for at der fandtes en verden uden regler (noget jeg selv og også Claus har været ret vild med siden).