Frivillig på Wonder: Jeg tager en for holdet

Frivillig på Wonder: Jeg tager en for holdet
Malene Borby Larsen vil gerne gøre en forskel for andre, og uden frivillige er der ingen festival. Derfor tager hun en tørn igen i år. Foto: Anders Liljeroth
NYHED | SLOTSLYNGEN | ABONNENT | 18. AUG 2022 • 14:00

Malene Borby Larsen stod torsdag morgen klar til at kontrollere, om gæsterne på Wonderfestiwall havde noget med i tasker og poser, som de ikke måtte have. Og det er faktisk ikke første gang, hun er med som frivillig på festivalen.

– For mig er det ligesom i mit almindelig arbejdsliv, jeg vil gerne gøre en forskel. Og festivalen kan jo ikke køre rundt uden frivillige, så hvis vi gerne vil opretholde den fremover, så må man jo tage en tørn, siger hun.

Faktisk var det slet ikke meningen, at Malene skulle være frivillig i år, men en vendinde havde brug for hendes hjælp.

– Jeg har en vendinde, der skulle være frivillig, og jeg har jo prøvet det før, så hun var mere tryg ved det, hvis jeg tog med. Så jeg ta'r en for holdet, forklarer hun.

Du skal vel også høre noget musik? Hvad glæder du dig mest til?

– Ja, det skal jeg da. Og det er sådan set lige meget, jeg hører jo lidt af det hele. Og så handler det meget om det sociale. Jeg møder jo en masse mennesker, og det er det, der gør det så hyggeligt.

Malene Borby Larsen har to vagter på årets Wonder.

 

 

Tina Johansen glæder sig til at se alle de glade mennesker der kommer til Wonder i år. Foto: Anders Liljeroth

 

Man møder bare en masse mennesker, man ikke har set i lang tid

En stor del af det at være frivillig er at møde andre mennesker. Sådan er det i hvert fald for Tina Johansen, der har været frivillig på Wonderfestiwall tre-fire gange. Og i år er hun tilbage i trøjen og står torsdag morgen klar til at modtage alle de ventende gæster.

– Jeg bor i Allinge, og jeg plejer at være frivillig, når der er noget. Og så er det jo fantastisk at komme herop til Wonder og høre noget musik og møde en masse glade mennesker, siger hun.

Hvad betyder det for dig at være frivillig?

– Jeg synes, det er fantastisk at se, når alle gæsterne kommer ind. Den der glæde og forventning de alle sammen kommer med. Jeg har selv nogle unger, der skal med, så jeg ser jo, hvor meget de glæder sig. Og så møder man mennesker, man ikke har set i lang tid.

Hvad skal du selv høre på festivalen?

– Jeg er ikke specielt musik-agtig, men fra min ungdom og barndom kender jeg jo Lis Sørensen. Så det bliver jeg nødt til at høre. Og så skal jeg også høre Aqua.

Tina Johansen vil dog også prøve kræfter med nogle bands, hun ikke kender så godt.

– Der er også nogle af de nye bands, som jeg har lyst til at prøve at høre. Jeg har gået derhjemme og lyttet til nogle af dem og tænkt, at det kunne da være en meget god idé.

Hun har tidligere været frivillig i baren, og hun mener, at der altid er dejligt på Wonderfestiwall.

– Der plejer at være godt humør, og folk opfører sig generelt ordenligt på Wonder, synes jeg.