For første gang på Bornholm: Seks uger med kunsthåndværk

For første gang på Bornholm: Seks uger med kunsthåndværk
– Vi håber, at dette års Bornholm Craft Weeks går godt, så vi forhåbentlig kan gentage det hvert år fra nu, siger Dorthe Møller Paulsen, der er sekretariatsleder i Maker´s Island Bornholm. Arkivfoto: Berit Hvassum
KUNST | BORNHOLM | ABONNENT | 6. SEP 2021 • 17:00
Sofie Møller
Journalist
KUNST | BORNHOLM | ABONNENT
6. SEP 2021 • 17:00

Allerede fra den 11. september vil der være mulighed for at opleve masser af kunst og kultur på øen.

Her starter Bornholm Craft Weeks for første gang, som er en seks uger lang kunsthåndværkerfestival, der byder på alt fra udstillinger, workshops, master classes, temaevents, auktioner og meget mere.

Festivalen er arrangeret af Maker's Island Bornholm for at markere, at øen i høj grad lever op til sin titel om at være World Craft Region.

– Med de her seks uger får vi virkelig mulighed for at vise Bornholms mange dygtige kunsthåndværkere frem, så alle kan se, at der er noget at være stolte over. Der vil være noget for enhver i stort set alle aldersgrupper, både for fagligt interesserede, men også for nysgerrige, der måske ikke ved så meget om kunsthånværk, siger Dorthe Møller Paulsen, der er sekretariatsleder i Maker´s Island Bornholm.

Selv samme dag bliver European Glass Context skudt i gang, som også løber over seks uger frem til efterårsferien. Her vil der være mulighed for at opleve eksperimenterende og nytænkende glaskunst fra 31 europæiske lande, når Grønbechs Gård og Bornholms Kunstmuseum huser biennalen for syvende gang.

Dorthe Møller Paulsen fortæller, at glasbiennalen stadig er et selvsstændigt event, men som i år bruges til at få det nye Bornholm Craft Weeks godt fra start.

For meget kunst til en uge

Er seks uger med kunsthåndværk lige overkanten, tænker du måske? Ikke hvis du spørger Dorthe Møller Paulsen, der fortæller, at man har valgt at holde den lange kunsthåndværkerfestival, fordi det var svært at begrænse sig.

– Der er så meget kunst på Bornholm, og vi ville gerne have så meget med som muligt, siger hun og fortsætter:

– Og så ved vi, at de første uger er der drøn på med glasbiennalen og kulturugen, og den sidste uge har vi efterårsferien, hvor der også plejer at komme mange turister. Men vi kunne også godt tænke os, at der skete noget i de mellemliggende uger, så nu forsøger vi med seks uger, og så må vi se hvordan det går.

Allerede nu har man en god fornemmelse af, at arrangementerne nok skal blive godt besøgt.

Du kan læse mere om Bornholms Craft Weeks og hente hele programmet på makersisland.bornholm.dk.

 


Makers Island Bornholm

er et samarbejde mellem aktørerne inden for kunsthåndværket på Bornholm. Samarbejdet skal udmønte Bornholms titel som World Craft Region i konkrete aktiviteter, der sikrer synergier, promovering, kompetenceudvikling og internationalisering. Bag Makers Island Bornholm står Arts & Crafts Association Bornholm, Bornholms Kunstmuseum, Grønbechs Gård, Hjorths Fabrik, Det Kongelige Akademi i Nexø, Destination Bornholm, Business Center Bornholm og Bornholms Regionskommune.