For 10. gang: Nu er der  igen teater i gaderne
Gorillaen Bongo spiller op. Foto: Torben Østergaard Møller

GADETEATERFESTIVAL | BORNHOLM | GRATIS
22. JUL 2021 • 22:10
Torben Østergaard Møller
Journalist

For 10. gang: Nu er der igen teater i gaderne

Med solen i ryggen og medvind i stolen, kan vi publikummer her klokken 20 torsdag aften på Hasle Havn konstatere, at selv i den position og med det maritime miljø klukkende bag os kan vi kaste lange skygger. 

Muligvis ikke i decideret historisk perspektiv, men historier kan vi da heldigvis ikke desto mindre forvente lige om lidt, for så skal der være åbningskabaret for Bornholms Internationale Gadeteaterfestival 2021, som er den 10. af slagsen. 

Kabareten finder altså ikke sted på en gade – gadeteaterfestival!? – men på en havn, til gengæld er her god plads til de hundreder af fremmødte publikummer, som stort set har fået hver sin stol, sådan som coronareglerne kræver. Foruden coronapas.

David Skunk. Foto: Jens-Erik Larsen

Ni teatergrupper fra fem forskellige lande vil opføre ni forskellige forestillinger tilsammen 25 gange i de kommende dage, altså fredag, lørdag og søndag, og det er tilmed ganske gratis, man skal bare møde op.

Her torsdag aften vil vi få en smagsprøve fra diverse forestillinger, og sprechstallmeisteren, iklædt et flot grønt sæt tøj i skovtema, indleder med at sige til publikum:

– Jeg skal skal lige høre, hvor mange kommer fra Bornholm?

En skov af hænder løfter sig.

– Velkommen til, lad os lige give dem en hånd.

Og så klapper folk ad sig selv og hinanden.

Ved hjælp af nærmere udspørgen viser det sig, at publikum også rummer nogle tyskere, minimum én svensk kvinde, vist nok ikke nogen nordmænd, men både sjællændere, jyder og i det mindste en enkelt fynbo.

Og med etniciteten på plads er det tid til, at sprechstallmeisteren kan sige:

– Ladies and gentlemen, mine damer og herrer, lad os få ouverturen!

På slap line

Værsgo, musik – delvist spillet af en levende mand på gulvbas, men også af den båndede slags, lidt moonwalk – og så kommer første egentlige indslag i form af mexikanskamerikaneren David Skunk, som tryllebinder publikum med simple remedier som en kasse, han bærer foran på sin mave med begge hænder. Efter ganske overraskende at have tryllet adskillige røde kugler ud af sin mund, falder han i stående søvn, hvorefter et stinkdyr vågner til live i kassen og laver adskillige narrestreger med hr. Skunk.

Melanie Hagerdorn. Foto: Jens-Erik Larsen

Børnene ler, og det samme gør de voksne, og det stinker selvfølgelig langt væk af snyd med det stinkdyr, men fermt bliver det udført, og jo, "skunk" er engelsk for stinkdyr.

Flere indslag følgere, såsom Melanie Hagerdorn på slap line – ja, altså vitterligt på slap line. Hun er særdeles dygtig til at holde balancen, og tovet er det eneste slappe ved dén optræden.

Vivaldis. Foto: Jens-Erik Larsen

Vivaldis byder på et show, som David Lynch, manden der blandt andet har lavet "Twin Peaks", kunne have skrevet, gorillaen Bongo hærger efterfølgende lidt rundt, og Asterions Hus leverer en helt særlig udgave af Shakespeares "Romeo og Julie".

Men det bedste er, at allerede fredag klokken 10.30 går det løs igen, når Vivaldis optræder i Biblioteksparken i Rønne. Klokken 11 optræder Alex Barti ved Grønbechs Gård i Hasle, og sådan fortsætter det de næste tre dage med i alt 25 forestillinger fordelt i Hasle, Rønne, Gudhjem og Olsker.

Man kan læse hele programmet på Bornholms Internationale Gadeteaterfestivals hjemmeside.

 Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Indryk rubrikannonce

Flere nyheder