Europæiske lande vil lære af det bornholmske kunsthåndværk

Europæiske lande vil lære af det bornholmske kunsthåndværk
Eva Brandt er blandt de internationalt anerkendte keramikere, der er med til at promovere det bornholmske kunsthåndværk. Arkivfoto: Berit Hvassum
NOTITS | 20. SEP 2022 • 12:30
Af:
Tommy Kaas
NOTITS
20. SEP 2022 • 12:30

Repræsentanter fra Irland, England, Skotland og Spanien er kommet til Bornholm for at se på Bornholm som World Craft Region.


Bornholm er i disse dage vært for et møde mellem alle Europas såkaldte World Craft Regions. Repræsentanter fra Irland, England, Skotland og Spanien har taget turen til Bornholm for at udveksle erfaringer med arbejdet som World Craft Regions.

Bornholm var det første sted i Europa, der i 2017 kunne smykke sig med titlen, som tilsiger, at man kan noget særligt inden for kunsthåndværk. Siden er fire andre regioner kommet til; Kilkenny i Irland, Farnham i England, Outer Hebrides i Skotland og La Bisbal i Spanien, og det er altså herfra, at repræsentanter fra kunsthåndværkerforeninger og byråd er kommet til Bornholm sammen med en deltager fra World Craft Council Europe. Det fremgår af en pressemeddelelse.

– Titlen som World Craft Region skaber opmærksomhed i mange andre europæiske lande, der gerne vil lære af Bornholm og det unikke miljø for kunsthåndværk, som eksisterer her på øen. Bornholms særlige miljø og det høje kunstneriske niveau er netop baggrunden for, at vi tilbage i 2017 fik tildelt titlen som World Craft Region, hedder det i pressemeddelelsen, som er sendt fra kommunen.

Næstformand i Maker’s Island Bornholm, som er et samarbejde mellem blandt andre kommunen, ACAB, kunstmuseet og Destination Bornholm, Timmi Kromann, forklarer, at der er stor efterspørgsel på de erfaringer, vi har gjort os på Bornholm.

– Det viser jo, at vi bliver set i ind- og udland og åbenbart gør noget, som inspirerer andre. Det er jeg og resten af medlemmerne i Makers Island naturligvis både glade og stolte af, siger Timmi Kromann i pressemeddelelsen.

Det aktuelle besøg løber frem til torsdag, og programmet står blandt andet på rundtur til en lang række værksteder og institutioner, herunder Hjorths Fabrik og Grønbechs Gård. Derudover bydes der på en dag med workshop og oplæg.

– Forventningen til det internationale møde er, at der bliver opbygget et godt internationalt netværk blandt World Craft Regions i Europa, og at grundstenene til nye samarbejdsprojekter bliver lagt på baggrund af masser af gode samtaler på kryds og tværs, hedder det i pressemeddelelsen.