Steffen, du er jo verdensmester i at lodde tidens stemning og også i at levere en sædeskildring i dine sange, men dertil er du en voksen mand, og nu har du valgt tre unge kvinder til at tage med i år, er det i tidens ånd?
– Det er woke, siger Steffen Brandt med glimt i øjet og afslører snart, at han tilsyneladende har allerførste sætning i visionen for Bornholms Kulturuge lagret på rygmarven. Den hedder: Vi vil være et vindue mod verden.
– Valget er ganske enkelt sket ud fra en idé om, at det kunne være spændende at åbne ud mod verden, fortsætter han således.
– Og ud mod alt det, som vi på en eller anden måde ikke forstår, men måske gerne vil forstå. Og så tænkte jeg på at tage udgangspunkt i en eller anden folkelig tone – set på verdensplan – og jeg faldt i første omgang over Luna Ersahin, som optrådte ved åbningen af kulturugen i Aarhus med stort symfoniorkester, og hvor hun havde oversat en tyrkisk sang, som hedder "Hør en stemme". Jeg tænkte, at det er vildt, at der kommer en med en anden baggrund – dansk etnisk og tyrkisk – men som bruger det danske sprog til at fortælle sin historie.
– Det, synes jeg, er flot, og det er måske også en åbning, som vi nogle gange har brug for, altså at vi får det fra den side og på den måde, hvis du forstår. Så jeg tænkte, det kunne være spændende at forfølge det. Og så faldt jeg over Mina Okabe, som er dansk-japansk, men har boet i London og New York og i det hele taget rejst rundt og i en alder af 21 år allerede har udfoldet et stort talent med over 20 millioner streaminger på Spotify. Hun er i den grad på vej, og jeg synes også, man kan fornemme, hun har et større syn på vores verden via sin baggrund. Og så tænkte jeg, at vi helt lokalt skulle ha' Rikke Thomsen fra Sønderjylland, som synger på sønderjysk, med også.