Med kamera og andet udstyr under armen, går Aviskokken lige over gaden, og banker på Jan og Vibekes dør. Kaffen er allerede ved at blive hældt op i en kop, for Jan har set mig komme.
Det er altid superhyggeligt at besøge dem. Det skorter ikke på de gode historier – heller ikke i dag.
Han starter med at fortælle om nogle af de oplevelser han har haft med at rejse rundt i verden for Dansk Turistråd
– Ja, ja, hvad fanden har vi ikke været med til? Vi har sejlet rundt i den svenske skærgård, hvor vi lavede mad til 200 mennesker. Vi tog alt med hjemmefra, stillede det op på båden, og så gik vi bare i gang. Den dag gik sgu hurtigt, og før vi vidste af det, var det overstået.
– Og så har vi lavet julefrokoster i Stockholm og Malmø og mange andre steder. Alt sammen for Dansk Turistråd. Det har været nogle vilde eventyr, men skidesjovt.
Jeg arbejdede på Fredensborg på det tidspunkt, og Birthe var sød til at give mig fri, når jeg skulle på tur.
Det lyder som noget af en oplevelse.
– Ja, der var sgu dage, hvor det hele gik stærkt.
Vi var alle mulige steder: Chicago, London, Paris og Milano. Det værste var altid at få maden med. Vi havde et shippingfirma nede på havnen, men det var altid en kamp at få tingene ud af tolden. De var så bange for, at der skulle være noget farligt i maden, så det tog en hel dag at få det igennem, men det gik altid til sidst
– Jeg husker en gang, hvor vi havde det hele med i flyet. Vi ankom til hotellet – Hilton Fontainebleau i Miami – og slæbte maden gennem receptionen. Den var kæmpestor. Der kunne komme en lastbil ind igennem hallen, uden man lagde mærke til det – så stort var det. Køkkenchefen ville ikke have alle mine råvare i sin køleboks, for også han var bange for, at der kunne være noget galt med dem. Det endte med, at jeg havde fire køleskabe på mit værelse. De startede og slukkede hele tiden med sådanne nogle klik… Det var sgu ikke meget, jeg fik sovet.