Coronaforsinket forestilling om Svaneke får premiere
Amerikanske Kevin Doyle har arbejdet med forestillingen "Svaneke" i mere end et år. Arkivfoto: Jacob Jepsen

TEATER | RØNNE
21. SEP 2021 • 11:58
Henrik Nielsen
Journalist

Coronaforsinket forestilling om Svaneke får premiere

I foråret var teatermanden Kevin Doyle inviteret til Bornholm af chefen for Bornholms Teater, som gerne ville høre mere om amerikanerens arbejdsmetoder og hente viden og inspiration. Midt under besøget blev der indført rejserestriktioner, og Kevin Doyle strandede i Svaneke. Han begyndte at studere livet og tale med folk om livet i et lille samfund i en slags undtagelsestilstand.

Det blev begyndelsen på det, der er blevet forestillingen "Svaneke", som har premiere på Rønne Theater torsdag aften. Den opføres på både engelsk og dansk. Det fremgår af en pressemeddelelse.

– Jeg har kendt Kevin i mange år, men det lå ikke i kortene, at hans besøg på Bornholm skulle forløse sig i en forestilling. Intentionen var egentlig at hente inspiration. Men omvendt er det meget karakteristisk for hans arbejdsmetoder og mentalitet, at det alligevel skete. Kevin er både dramatiker og instruktør og har specialiseret sig i at blande elementer fra både teater og film, lyd og fotografi i sit arbejde og ofte på baggrund af en dybtgående research af det emne, han kaster sig over, fortæller teaterchef Jens Svane Boutrup i pressemeddelelsen.


Kevin Doyle strandede i Svaneke på grund af corona. Det er blevet til en teaterforestilling, som både kan opleves på Rønne Theater og Svanekegaarden. Arkivfoto: Jacob Jepsen

"Svaneke" spiller på teatret til og med den 26. september. Forestillingen kan efterfølgende opleves på Svanekegaarden. Den 28. september vil det være muligt at møde Kevin Doyle i Rønne Theaters café, hvor han vil fortælle om sine arbejdsmetoder og tankerne bag hans produktion.Flere nyheder