Påsketrafikkens mange syndere

NYHED | 2. APR 2024 • 14:57
NYHED
2. APR 2024 • 14:57

Politiet har haft nok at se til på de ellers så rolige bornholmske landeveje påskeferien.

Her bakkede en bil blandt andet ud fra en parkeringsplads på Eskildsgade i Aakirkeby og påkørte en scooter, som fik nogle skrammer.

Billisten valgte at køre fra stedet uden at give sig til kende, men da et vidne havde observeret episoden blev føreren sigtet for at undlade at standse efter et færdselsuheld. Påkørslen skete onsdag ved 15-tiden.

Onsdag blev en 48-årig mand fra Nordbornholm desuden stoppet på sin knallert, som kunne køre væsentligt hurtigere, end den tilladte hastighed. Det viste sig, at knallerten var tunet.

Derudover har ikke mindre end ni billister overtrådt deres vigepligt ved at undvige at standse ved færdselstavlen 'fuldt stop'. Det koster hver af billisterne 2000 kroner i bøde, samt et klip i kortet.

Klip i kortet får imidlertid også fem fartglade billister, som i løbet af påsken har haft en lidt for tung speederfod, ligesom fem andre billster står til en bøde og et klip for at have talt i håndholdt telefon under kørslen.

For en enkelt cyklist, som heller ikke kunne vente med at bruge telefonen til cyklen var parkeret, blev det til en bøde på 1.000 kroner.

Politiet snuppede desuden to spirituspåvirkede billister, to billister som kørte uden nummerplade, en enkelt trafikant som var påvirket af euforiserende stoffer, to billister, som kørte uden sikkerhedssele plus det løse.