Morten Hjorth Hansen beretter om et andet eksempel fra en kunde, der ønsker at være anonym. Kunden var over telefonen blevet kontaktet af en person, der udgav sig for at være politimand, blevet overbevist om, at hendes konto var blevet hacket.
Svindleren sagde, at der skulle oprettes en sag, som kunden kunne bruge i banken om mandagen. Dernæst loggede han på kundens iPad og mobiltelefon og bad kunden om at overflytte penge – i alt lidt over 40.000 kroner – til en konto i Danske Bank, så de var "beskyttet mod hackeren".
– Jeg blev bekymret, da han blev ved med at trække tiden ud efterfølgende og snakkede om at oprette depoter med mere. Jeg kontaktede politiet, imens han var i røret. De dukkede hurtigt op hjemme hos mig, men da var pengene allerede overført, fortæller den anonyme kunde.
Sådanne sager har man flere eksempler på hos Nordea, og man har også en intern afdeling, der forsøger at stoppe så meget som muligt af det, fortæller Morten Hjorth Hansen.
– Vi har en afdeling, der tager sig af det, og som også har en tæt dialog med politiet. Vi siger til kunden, at de skal politianmelde det, fordi det jo er deres ansvarsområde. Jeg kunne forestille mig, at de også sender det videre til afdelingen for økonomisk kriminalitet, som så tager sig af de konkrete sager, siger filialdirektøren.