Medie: Advokater fusker med bopælspligten i Allinge

Medie: Advokater fusker med bopælspligten i Allinge
De seks advokater som ejer Grønbechs Hotel har ifølge Frihedsbrevet valgt at ignorere henvendelserne fra Bornholms Regionskommune. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | 4. JUL 2024 • 10:03
Af:
Sarah Thun Madsen
NYHED
4. JUL 2024 • 10:03

Onsdag afslørede mediet Frihedsbrevet, at et selskab ejet af seks partnere hos Danmarks største private advokatfirma Poul Schmith/Kammeradvokaten er blevet idømt en bøde på 40.000 kroner for at have brudt bopælspligten i forbindelse med udlejning af et nabohus til Grønbechs Hotel, som de seks advokater også ejer.

Mediet har indhentet aktindsigter fra Bornholms Regionskommune, som afslører, at partnerne hos Kammeradvokaten, der nærmest har monopol på at rådgive staten, i flere måneder ignorerede kommunen, der gjorde opmærksom på et klart brud på reglerne om bopælspligt.

Ifølge TV2 Bornholm drejer det sig om Nørregade 10, som er blevet udlejet til sæsonarbejdere, som altså ikke har boet i ejendommen udenfor sæsonen - og den går ikke i Allinge, der som bekendt er en af de i alt otte byer på Bornholm, hvor der er bopælspligt.

Grønbechs Hotel blev solgt til de seks advokater tilbage i oktober 2022, men inden hotellet blev solgt, kunne man også i Tidendes spalter læse om, hvordan politiet i januar 2022 efterforskede en sag om netop bopælspligten på selvsamme naboejendom, idet Nørregade 10 også under den tidligere ejer blev benyttet som pirathus.

Dengang var det Alrow Media, som ejer Altinget og Mandag Morgen, der ejede hotellet, og koncernchefen mente ikke, at de havde gjort noget galt, men den daværende ejer valgte altså at betale bøden. Hotellet blev sat til salg i sensommeren 2021 og altså solgt godt et år efter.



Det er Nørregade 10, der ifølge Frihedsbrevet fortsat er i brug som sæsonbolig for medarbejdere på hotellet. Arkivfoto: Jens Erik Larsen