Efterlyst slanges ejer: Jeg har fået dødstrusler

Efterlyst slanges ejer: Jeg har fået dødstrusler
Lennon Darling har tre slanger og en håndfuld skildpadder i sin campingvogn i Møllegade i Rønne. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 28. JUN 2022 • 15:30
NYHED | RØNNE | ABONNENT
28. JUN 2022 • 15:30

Slangen, der var forsvundet fra campingvognen på Møllegade, var aldrig forsvundet. Det fortæller ejeren, der også beretter om dødstusler i kølvandet på mysteriet om slangen.

 

Det gik landet rundt, da Bornholms Politi torsdag aften sendte en rapport ud om en anmeldelse fra en borger om en løssluppen slange i Møllegade i Rønne.

Politiet oplyste, at borgeren havde ringet og fortalt, at han havde set en cirka to meter lang sort/grå slange på bagsmækken af en campingvogn. Tirsdag kunne politiet så berette, at slangen var fundet i selvsamme campingvogn i Møllegade. Halvdelen af campingvognen er blevet omdannet til et terrarie, hvor ejeren Lennon Darling har tre slanger og en håndfuld skildpadder. Han var selv på Glostrup Hospital for at blive opereret, da slangen efter sigende skulle være sluppet ud, men ifølge ham, har slangen aldrig nogensinde været ude af campingvognen.

– Den slange har aldrig været ude, og det er forkert, hvad der er blevet skrevet i medierne. Det vigtigste for mig er at få fortalt min side af historien, som også er den rigtige historie, siger Lennon Darling til Tidende.

Hvordan hører du først om det?

– Min mor ringer til sygehuset, og fortæller mig, at politiet har sagt, at en af mine slanger er sluppet løs. Og jeg siger: ’Nej, det kan ikke lade sig gøre’, fortæller Lennon Darling.

Det var hans mor, der havde ansvaret for at passe slangerne, mens han var på hospitalet, og da politiet var ude for at undersøge, hvorvidt den ene slange skulle være forsvundet, kunne hun kun finde to slanger inde i campingvognen. Men det er der en naturlig forklaring på, forklarer Lennon Darling.

– De har hver deres eget sted, hvor de plejer at ligge. Og jeg fortæller hende, hvor de er, men problemet er, at hun ikke har kræfter til løfte og se, hvor den mindste slange ligger. Der var ikke nogen slanger, der manglede, men min mor kunne kun finde to, og det registrerer politiet jo så, siger han.

Hvad gjorde du så?

– Jeg kommer hjem et par dage efter og viser så min mor, hvor den tredje er. Så tog hun et billede med det samme og ringede til politiet og fortalte, at den tredje er fundet, og at den var inde i terrariet. Politiet kom så ud og skulle se alle tre, og de konstaterede, at alle tre var der, fortæller Lennon Darling.

Følte du, at politiet gav en tilkendegivelse af, at alle slangerne skulle have været der hele tiden?

– Ja, det gjorde jeg. Men jeg ville også gerne have, at det blev givet videre til alle dem, der har skrevet, at slangen har været løs, siger han.


Min slange har aldrig sluppet ud, gør Lennon Darling opmærksom på ved sin campingvogn. Foto: Jacob Jepsen



Politiet bekræfter over for Tidende, at de var ude ved campingvognen og konstatere, at alle tre slanger var der, men de kan ikke sige med sikkerhed, om de mener, at slangen på noget tidspunkt har været sluppet løs.

– Vi ved, at der er en borger, der har sagt og vil stå inde for, at han har set den på bagsmækken af campingvognen. Men i og med vi ikke selv har set den, så ved vi det reelt ikke, siger politiets vagthavende til Tidende.

Vagthavende fortæller endvidere, at politiet som udgangspunkt forholder sig til den anmeldelse, der kom fra en borger torsdag aften, som de var nødt til at reagere på. Men den anmeldelse er ifølge Lennon Darling med sikkerhed ikke korrekt.

– Det kan ikke lade sig gøre, at de slipper ud. Det er ikke muligt, og jeg ved, at det ikke er rigtigt, siger Lennon Darling.

Hvorfor tror du så, at det er blevet anmeldt?

– Jeg tror, at der er en, der har set slangen gennem vinduet, og så kan det godt være, han er flygtet hurtigt, fordi han har set en slange, siger Lennon Darling, der også fortæller, at reaktionerne har været voldsomme.

– Jeg har fået negative reaktioner og har blandt andet modtaget dødstrusler på de sociale medier. En fjer bliver til fem høns, og folk tror på, hvad medierne skriver. Jeg var så tosset på medierne, og jeg tænkte på at ringe og sige, at den fejl skulle ændres.

Hvad er det, folk siger til dig?

– Jeg hører folk, der går forbi og siger, at jeg slet ikke burde have dyr, og at jeg ikke kan holde dem. Folk går og kigger ned på mig, og lige pludselig er jeg blevet et monster. Jeg kan love dig for, at jeg godt kan mærke det. Dem, jeg plejer at hilse på, når jeg er ude at gå, vil heller ikke hilse på mig længere, siger Lennon Darling.

Han er også irriteret over beskrivelsen af slangen, da anmeldelsen kom i første omgang. Her blev den af politiet beskrevet som cirka to meter lang, og at man ikke med sikkerhed viste, om slangen var giftig eller ej.

Har du nogle slanger, der er giftige?

– Nej, og vi må ikke have det i Danmark. Og jeg har heller ikke nogen slanger, der er to meter lange. Den jeg tror, han har set gennem vinduet, kan maksimalt blive en meter og 25 centimeter lang, siger Lennon Darling.

To af hans slanger er kongepythoner, der er afrikanske kvælerslanger og nogle af de mest almindelige slanger at holde som kæledyr. Den tredje slange er en kongeboa, der kan blive op til fire meter lang, men Lennon Darlings, som også ses på billedet, er ikke tæt på to meter, fortæller han.

Hvad tænker du om den her historie, og de følger det har haft for dig?

– Jeg ved ikke, hvilke ord jeg skal bruge om det, fordi jeg er godt nok blevet stemplet på grund af det her. Jeg er glad for, at den rigtige historie kan blive fortalt. Også for at lette hjertet på folk, så de kan blive mere rolige, fortæller slangeejeren.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra borgeren, der står bag anmeldelsen af slangen.