Stemmerne er talt op: S taber næsten 2.000 stemmer i Rønne
Foto: Jacob Jepsen

NYHED | BORNHOLM
16. NOV 2021 • 21:58
Af: Redaktionen

Stemmerne er talt op: S taber næsten 2.000 stemmer i Rønne

Alle stemmerne i Rønne er nu talt op. Her ser du resultatet:


Klik på grafikken for at se den i større udgave

Socialdemokratiet mister førsteplads i Rønne til Enhedslisten

Rønne er traditionelt en socialdemokratisk højborg, men også på øens største valgsted har vælgerne i rigt mål vendt liste A ryggen. Socialdemokratiet har således tabt næsten 2.000 stemmer sammenlignet med i 2017. Samtidig er Enhedslisten gået godt 1.300 stemmer frem, og det er nok til at indtage førstepladsen som det mest populære parti blandt rønnevælgerne. Venstre er mere end halveret i Rønne, til gengæld er opbakningen til De Konservative 14-doblet, så liste C har overhalet liste V med næste 500 stemmer.

 

 

Alle stemmerne i Allinge er nu talt op. Her ser du resultatet:


Klik på grafikken for at se den i større udgave

Enhedslisten overtager Socialdemokratiets førsteplads i Allinge

Med 542 stemmer er Enhedslisten mere end dobbelt så stor som det næstmest populære parti i Allinge, som er Dansk Folkeparti. Enhedslisten er mere end tredoblet sammenlignet med valgresultatet i 2017, mens Dansk Folkeparti er gået 38 stemmer tilbage. Det Konservative Folkeparti er procentuelt den store højdespringer. Liste C er gået fra 15 til 205 stemmer, hvilket er mere end en 13-dobling. Socialdemokratiet er mere end halveret, og Venstre er næsten halveret.


Alle stemmerne i Nexø er nu talt op. Her ser du resultatet:

Klik på grafikken for at se den i større udgave

Enhedslisten er firdoblet i Nexø

Vælgerne i Nexø har i rekordstort antal sat deres kryds ved Enhedslisten i dag. Liste Ø er således mere end firdoblet sammenlignet med valget for fire år siden. Endnu mere markant er fremgangen for Det Konservative Folkeparti, som har fået 16 gange flere stemmer i Nexø end de 17 stemmer, det blev til i 2017. Socialdemokratiet har fået godt en tredjedel af de stemmer, partiet fik for fire år siden, og Venstre er mere end halveret.

 

Alle stemmerne i Hasle er nu talt op. Her ser du resultatet:


Klik på grafikken for at se den i større udgave

Enhedslisten overhaler alle i Hasle

Socialdemokratiet var godt seks gange større end Enhedslisten, da krydserne var sat i Hasle i 2017. I år har liste Ø indtaget pladsen som haslevælgernes foretrukne parti. Enhedslisten er mere end tredoblet, og Socialdemokratiet er mere end halveret sammenlignet med resultatet i 2017. Det Konservative Folkeparti er gået fra 10 til 207 og har således oplevet en tyvedobling i vælgertilslutningen i Hasle. Til sammenligning er Venstre blevet halveret fra 308 til 150 stemmer.

 

Alle stemmerne i Aakirkeby er nu talt op. Her ser du resultatet:


Klik på grafikken for at se den i større udgave

Dansk Folkeparti holder Enhedslisten stangen i Aakirkeby

En fremgang på 11 stemmer er nok til, at Dansk Folkeparti holder Enhedslisten bag sig i kampen om at blive det mest populære parti på valgstedet i Aakirkeby. Det selvom liste Ø næsten har fået tre gange så mange stemmer i år sammenlignet med i 2017. Socialdemokratiet er den store taber i Aakirkeby, hvor partiet er mere end halveret.


Alle stemmerne i Østermarie er nu talt op. Her ser du resultatet:


Klik på grafikken for at se den i større udgave

Morten Riis vinder stort på hjemmebane

Næsten hver tredje vælger på valgstedet i Østermarie har stemt på Enhedslisten. Dermed har partiets spidskandidat vundet en klar sejr på hjemmebane, da Gudhjem også stemmer i Østermarie. Liste Ø er gået fra 201 stemmer i 2017 til 564 stemmer i år. Også Det Konservative Folkeparti kan notere sig en markant fremgang, da partiet har mere end tidoblet resultatet fra 2017, fra 17 til 205 stemmer. Både Socialdemokratiet og Venstre er mere end halveret i Østermarie.

 

Alle stemmerne i Pedersker er nu talt op. Her ser du resultatet:


Klik på grafikken for at se den i større udgave

Enhedslisten går fra femte- til førstepladsen i Pedersker

For fire år siden fik Enhedslisten blot 53 stemmer på valgstedet i Pedersker, hvilket var nok til en femteplads efter Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti og Bornholmerlisten. Nu har liste Ø overhalet dem alle og er med 196 stemmer valgstedets største parti. 2017-valgets nummer 1 i Pedersker, Socialdemokratiet, er mere end halveret.

 

Alle stemmerne i Svaneke er nu talt op. Her ser du resultatet:


Klik på grafikken for at se den i større udgave

Enhedslisten er mere end fordoblet i Svaneke

Med 465 stemmer har Enhedslisten mere end fordoblet sit stemmetal i Svaneke, hvor partiet i 2017 fik 166 stemmer. Samtidig har partiet indtaget en suveræn position som det mest populære parti blandt vælgerne i landets mindste købstad. På andenpladsen kommer Det Konservative Folkeparti, som har fået 184 stemmer. Til sammenligning fik liste C blot 24 stemmer i 2017. Både Socialdemokratiet og Venstre er mere end halveret.

 

Alle stemmerne i Klemensker er nu talt op. Her ser du resultatet:

Klik på grafikken for at se den i større udgave

Dansk Folkeparti har overtaget førstepladsen i Klemensker

Ved kommunalvalget i 2017 gik Dansk Folkeparti markant frem i Klemensker og overhalede næsten Socialdemokratiet som valgstedets største parti. Liste O er gået frem igen, og Liste A er gået markant tilbage, så nu kan Dansk Folkeparti glæde sig over at være størst i Klemensker, hvor partiets profil René Danielsson bor. Enhedslisten, Bornholmerlisten og Venstre har også overhalet Socialdemokratiet, som altså er røget ned på en femteplads.Flere nyheder