Vidner: Israelsk angreb rammer inden for Beiruts bygrænse

30. SEP 2024 • 02:54UDLAND

Et luftangreb har ramt i Beirut. Folkefronten til Palæstinas Befrielse siger, at tre af dets ledere er dræbt.

Et israelsk luftangreb har sent søndag aften ramt den øverste etage i en lejlighedsbygning i Beiruts Kola-distrikt.

Det fortæller øjenvidner til nyhedsbureauet Reuters.

Det er ifølge nyhedsbureauet det første israelske angreb inden for Beiruts bygrænser.

Reuters' øjenvidner hørte et brag og så røgsøjler, der steg op fra den øverste etage af lejlighedsbygningen. Bygningen ligger i Kola i den sydvestlige del af Beiruts centrum.

Der blev sendt ambulancer til stedet, og kort tid efter oplyste en unavngiven libanesisk sikkerhedskilde til nyhedsbureauet AFP, at mindst fire mennesker er blevet dræbt.

Sikkerhedskilden siger videre, at det var en israelsk drone, der ramte lejlighedsbygningen, som tilhører to medlemmer af den libanesiske islamiske gruppe Jamaa Islamiya.

I en separat melding fra Folkefronten til Palæstinas Befrielse (PFLP) lyder det, at tre af bevægelsens ledere er blevet dræbt i et israelsk luftangreb i Beiruts Kola-distrikt.

Det står ikke klart, om angrebet er det samme.

Israel har ikke kommenteret angrebet.

I løbet af søndagen har Israel udført flere luftangreb mod både houthibevægelsen i Yemen og flere Hizbollah-mål i Libanon, efter at det i et angreb fredag dræbte Hizbollahs øverste leder, Hassan Nasrallah.

Det houthikontrollerede sundhedsministerium i Yemen siger, at mindst fire er blevet dræbt og 29 såret under luftangreb i byen al-Hudaydah.

Israel siger, at angrebene skal ses som svar på houthibevægelsens missilangreb.

I Libanon er mindst 105 mennesker i løbet af søndag blevet dræbt, oplyser landets sundhedsministerium.

De seneste to uger er flere end 1000 libanesere blevet dræbt, og 6000 er blevet såret, lyder det fra sundhedsministeriet. Det oplyses ikke, hvor mange af dem der var civile.

Regeringen siger, at en million mennesker, hvilket cirka svarer til en femtedel af befolkningen, er flygtet fra deres hjem.

Israel har svoret at fortsætte sine angreb og siger, at det vil sørge for, at den nordlige del af Israel igen er sikker, så israelere, som er flygtet fra områderne på grund af Hizbollahs raketter, igen kan vende tilbage.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT