Israelere opfordres til at bevare roen under nye angreb i Libanon

23. SEP 2024 • 11:17UDLAND

Borgere i Israel bliver bedt om at følge myndighedernes anvisninger under intensiveret offensiv i Libanon.

Israel intensiverer sin offensiv i Libanon, og de kommende dage skal indbyggerne i Israel forholde sig i ro, være disciplinerede og følge de israelske myndigheders anvisninger.

Sådan lyder en opfordring fra Israels forsvarsminister, Yoav Gallant, da han giver en status på sikkerhedssituationen i landet mandag formiddag.

Det skriver den israelske avis Haaretz.

- Vi intensiverer vores angreb i Libanon. Dette fortsætter, indtil vi når vores mål, som er at kunne sende indbyggerne i det nordlige Israel sikkert tilbage til deres hjem.

- Om det lykkes, afhænger også af om den hjemlige front bliver håndteret ordentligt, siger Yoav Gallant.

Udmeldingen kommer, efter at Israel mandag morgen efter eget udsagn har angrebet 150 mål, der sættes i forbindelse med den militante Hizbollah-bevægelse i Libanon.

- I de kommende dage skal offentligheden udvise ro og disciplin og følge den hjemlige kommandos anvisninger, siger forsvarsministeren.

Adskillige byer og landsbyer i det nordlige Israel blev evakueret, da Hizbollah-bevægelsen begyndte at affyre raketter mod Israel efter Hamas' angreb på israelske byer og en musikfestival i oktober sidste år.

Siden har Israels militær og Hizbollah løbende angrebet hinanden på tværs af grænsen mellem Israel og Libanon.

Det er sket, samtidigt med at Israel har ført krig mod Hamas i Gaza.

Den seneste optrapning i Libanon kommer, efter at Hizbollah-medlemmers personsøgere og walkie-talkies i sidste uge eksploderede.

Omkring 40 personer blev dræbt, og flere end 3000 meldes sårede som følge af eksplosionerne. Hizbollah hævder, at Israel står bag eksplosionerne, men det har den israelske præsident, Isaac Herzog, afvist.

Forud for mandagens luftangreb opfordrede Israels militær civile til at flygte fra områder, der sættes i forbindelse med Hizbollah.

Hizbollah er allieret med Hamas i Gaza. Begge bevægelser støttes af Iran.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT