Israel forsøger med nyt luftangreb at ramme våbenlagre i Beirut

28. SEP 2024 • 00:55UDLAND

Israels militær siger, at luftangreb fredag aften er målrettet mod Hizbollahs våbenlagre i det sydlige Beirut.

Israel angriber fredag aften på ny den sydlige del af Libanons hovedstad, Beirut, hvor det israelske militær siger, at Hizbollah har opmagasineret våben under civile bygninger.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Militæret skriver i en pressemeddelelse, at det "lige nu gennemfører målrettede angreb mod våbenlagre, som tilhører Hizbollah, og som befinder sig under civile bygninger".

Hizbollah er en shiamuslimsk militant bevægelse, som har base i det sydlige Libanon og støttes af Iran. Bevægelsen råder ifølge flere internationale tænketanke over godt 20.000 soldater.

Nyhedsbureauet Reuters' kilder i den libanesiske hovedstad har sent fredag aften rapporteret om adskillige eksplosioner i byen.

Israel har desuden oplyst, at det også gennemførte angreb mod våbenlagre i Tyr, som er Libanons fjerdestørste by og ligger på den sydlige del af landets middelhavskyst.

Israel angreb også den sydlige del af Beirut tidligere fredag.

Daniel Hagari, talsmand for det israelske militær, sagde i den forbindelse, at Hizbollahs "centrale hovedkvarter" ligger dybt inde i civile områder.

Han omtalte angrebet som "præcist". Ifølge ham er hovedkvarteret "epicentret for Hizbollahs terror".

Hizbollah har natten til lørdag udsendt en pressemeddelelse, hvori bevægelsen nægter, at opbevare våben i de bygninger, som er blevet ramt i Beirut.

Ifølge flere israelske medier har militæret forsøgt at få ram på Hizbollahs øverste leder, Hassan Nasrallah, men det står umiddelbart ikke klart, om attentatet har båret frugt.

Kilder tæt på Hizbollah oplyste umiddelbart efter de første angreb mod Beirut, at lederen var ved godt helbred, men siden har en kilde fortalt nyhedsbureauet Reuters, at Nasrallah ikke var til at få fat på.

Hizbollah har kort efter midnat natten til lørdag stadig ikke meddelt noget om Nasrallahs velbefindende via officielle kanaler.

Nyhedsbureauet Tasnim, som blandt andet fungerer som kommunikationskanal for Irans Revolutionsgarde, har skrevet, at Nasrallah er i live og i sikkerhed.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT