Israel angriber syrisk grænse for at stoppe våbenforsyning til Libanon

26. SEP 2024 • 13:36UDLAND

Ifølge den israelske hær, IDF, forsynes den militante bevægelse Hizbollah med våben via den syriske grænse.

Israelske jagerfly har torsdag angrebet infrastruktur ved den libanesisk-syriske grænse for at stoppe transport af våben fra Syrien til den militante bevægelse Hizbollah i Libanon.

Det oplyser den israelske hær, IDF, i en udtalelse.

- Hizbollah bruger disse midler til krigsførelse mod borgerne i staten Israel. IDF vil fortsætte med at angribe og forsøge at forhindre Hizbollahs forsøg på at bevæbne sig og overføre våben til Libanon fra syrisk territorium, lyder det.

Libanons transportminister, Ali Hamieh, sagde tidligere, at det israelske angreb havde ramt den syriske side af en lille bro, der krydser grænsen til Libanon. Der er foreløbig ikke meldinger om tilskadekomne.

Natten til torsdag blev mindst 23 syrere dræbt i israelske angreb i Libanon.

Omkring 1,5 millioner syrere bor i Libanon efter at være flygtet fra borgerkrigen i nabolandet.

Optrapningen af konflikten mellem Israel og Hizbollah begyndte, da personsøgere tilhørende medlemmer af Hizbollah eksploderede i Libanon 17. september. Dagen efter var det walkie-talkier, der eksploderede.

Hizbollah beskylder Israel og efterretningstjenesten Mossad for at stå bag, hvilket den israelske præsident, Isaac Herzog, har afvist.

Efterfølgende indledte Israel omfattende luftangreb rettet mod mål, der sættes i forbindelse med Hizbollah i Libanon.

Israels udenrigsminister, Israel Katz, har torsdag afvist, at en våbenhvile mellem Israel og Hizbollah kan komme på tale foreløbigt.

- Vi vil fortsætte med at kæmpe mod terrororganisationen Hizbollah med al vores styrke, indtil vi sejrer, og indbyggerne i nord kan vende sikkert tilbage til deres hjem, skriver Israel Katz på det sociale medie X.

Han henviser til indbyggere i det nordlige Israel, som er blevet evakueret fra deres hjem på grund af Hizbollahs angreb.

Løbende under krigen i Gaza, som har varet i snart et år, har Hizbollah angrebet det nordlige Israel primært med raketter, mens Israel har svaret igen med angreb på det sydlige Libanon.

Hizbollah er allieret med Hamas, som Israel forsøger at nedkæmpe i Gaza.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT