Femte gruppe af gidsler fra Gaza er nu i Israel

28. NOV 2023 • 21:01UDLAND

Israelske specialstyrker har taget imod 12 gidsler, der er frigivet fra Gazastriben på våbenhvilens femte dag.

En gruppe israelske gidsler er tirsdag aften overdraget fra den militante Hamas-bevægelse til Røde Kors i Gazastriben og bragt videre til Israel.

Det meddeler Israels militær.

Gidslerne følges af specialstyrker til et hospital i Israel.

I alt er 12 gidsler tirsdag aften kommet fra Gazastriben til Israel.

Israels hær oplyser ifølge avisen Times of Israel, at der er tale om ti israelere og to thailændere.

Talsmanden for Qatars udenrigsministerium, Majed al-Ansari, skriver på det sociale medie X, at gruppen tæller ni kvinder, en mindreårig, en østrigsk statsborger, to argentinere og en filippiner.

Uoverensstemmelsen i tallene kan skyldes, at en del israelere har dobbelt statsborgerskab.

Qatar har mæglet i konflikten og været med til at forhandle aftalen på plads om at udlevere gidsler til gengæld for fangeløsladelser og våbenhvile.

Det er den femte gruppe israelske gidsler, der bliver frigivet fra Gazastriben.

Israels fængselsmyndigheder meddeler tirsdag aften ifølge nyhedsbureauet AFP, at 30 palæstinensiske fanger er blevet løsladt fra Ofer-fængslet. Ifølge israelske medier er det 15 kvinder og 15 unge på 18 år eller derunder.

Fra fredag til mandag har Hamas frigivet i alt 50 israelske gidsler og 19 udlændinge, først og fremmest thailandske arbejdere.

Til gengæld har Israel løsladt 150 palæstinensiske fanger - langt overvejende teenagere og kvinder - fra israelske fængsler.

Hamas angreb Israel 7. oktober og dræbte omkring 1200 mennesker. Gruppen tog cirka 240 gidsler med sig tilbage til Gazastriben.

Israel har besvaret Hamas' angreb med syv ugers nærmest konstante luftangreb mod Gazastriben. Myndigheder i den Hamas-kontrollerede enklave siger, at knap 15.000 palæstinensere er blevet dræbt.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU