Trump og Zelenskyj skal fredag mødes i Trump Tower

27. SEP 2024 • 00:36UDLAND

Fredag eftermiddag dansk tid skal Trump mødes med Ukraines præsident i Trump Tower i New York City.

USA's republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, skal fredag mødes med Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, i New York i USA.

Det siger Trump torsdag aften ifølge nyhedsbureauet Reuters til journalister.

- Præsident Zelenskyj har bedt mig om at mødes med ham, og jeg skal mødes med ham i morgen tidlig omkring klokken 9.45 i Trump Tower, lyder det fra ekspræsidenten.

Det svarer til fredag eftermiddag klokken 15.45 dansk tid.

Trump har kontor og en penthouselejlighed i Trump Tower.

- Det, der foregår i Ukraine, er en skam. Så mange dødsfald, så meget ødelæggelse. Det er forfærdeligt, siger republikaneren.

Udmeldingen fra Trump kommer, få timer efter at Zelenskyj i New York mødtes med USA's nuværende præsident, Joe Biden.

Den ukrainske præsident er i USA i denne uge, fordi han deltager i FN's Generalforsamling.

- Jeg glæder mig til at se ham i morgen, siger Trump.

Trump gør dog også opmærksom på, at han ikke er helt tilfreds med nogen af Zelenskyjs seneste udtalelser om krigen i Ukraine. Til magasinet The New Yorker har Zelenskyj ifølge Reuters sagt, at han ikke mener, at Trump "ved, hvordan han skal stoppe krigen".

- Jeg er uenig med ham. Han kender mig ikke, siger Trump, der håber på at blive USA's næste præsident, når amerikanerne 5. november skal stemme til valget.

- Jeg tror godt, jeg vil være i stand til at lave en aftale (som kan stoppe krigen, red.), lyder det videre fra Trump, der flere gange tidligere har hævdet, at han som præsident hurtigt vil kunne stoppe krigen, der begyndte da Rusland i 2022 invaderede Ukraine.

Torsdag aften amerikansk tid - inden mødet med Zelenskyj - skal Trump også mødes med den britiske premierminister, Keir Starmer.

Det fremgår endnu ikke, præcis hvad der er på dagsordenen for de to møder.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT