Velspillende PSG kører sikkert over Dortmund

19. SEP 2023 • 23:09SPORT

PSG viste gode takter, da de tirsdag aften åbnede Champions League ved at besejre Dortmund i sikker stil.

Paris Saint-Germain skal vænne sig til en ny hverdag, efter at klubben hen over sommeren har sagt farvel til profilerne Neymar og Lionel Messi.

Målt på indsatsen tirsdag aften tegner fremtiden for det nye PSG lovende, da holdet besejrede Dortmund med 2-0 i sikker stil hjemme i Paris.

Kylian Mbappe viste sig frem med en scoring, og med lidt skarphed kunne det snildt være blevet til flere for den franske verdensstjerne.

Hjemmeholdet begyndte opgøret i kontrol, men uden at skabe de helt store muligheder.

Efter små 20 minutter var PSG tæt på at komme i front, da midtbanespilleren Vitinha ramte stolpen på et kvalificeret forsøg fra kanten af feltet.

PSG fortsatte dominansen resten af halvlegen mod et lavtstående Dortmund-hold, men hjemmeholdet manglede ofte den sidste skarphed i den afgørende aflevering eller afslutning.

Knap var holdene kommet ud efter pausen, før en afslutning fra Mbappe ramte Dortmunds Niklas Süle fra nært hold.

Den spanske dommer Jesús Manzano pegede på straffesparkspletten, og selvsamme Mbappe eksekverede efterfølgende sikkert fra de 11 meter.

Efter en lille times spil fordoblede hjemmeholdets offensive back Achraf Hakimi føringen, da han med hjælp fra et par holdkammerater flot kombinerede sig dybt ind i Dortmunds felt og sikkert sendte bolden ind bag Gregor Kobel i Dortmund-målet.

Den sidste del af kampen trak PSG sig en smule tilbage på banen og overlod initiativet til Dortmund.

Det gav Mbappe og nyindkøbet Ousmane Dembélé mere plads til, at de to hurtigløbere kunne udnytte farten i omstillingerne. Men ligesom i den indledende del af kampen manglede skarpheden i den sidste aktion særligt fra Mbappe.

Samtidig formåede Dortmund aldrig for alvor at komme tæt på en reducering og bringe spændingen tilbage i opgøret.

Tidligere tirsdag aften havde Milan og Newcastle taget hul på gruppe F, da de stødte sammen i et 0-0 opgør i Milano, hvor hjemmeholdet havde chancer til meget mere.

Dermed topper PSG gruppen alene efter første spillerunde.

25. JUL 2024 • 14:33SPORT