Tidligere NHL-dansker bliver sportsdirektør i Herning

19. APR 2024 • 14:01SPORT

Peter Regin skal indlede sin nye karriere som sportsdirektør med at finde en træner til Herning Blue Fox.

Efter en lang og flot karriere i blandt andet NHL stillede Peter Regin sidste år skøjterne på hylden, men det betød ikke et farvel til sporten.

Fredag har Herning Blue Fox således meddelt på sin hjemmeside, at Peter Regin vender hjem til sin barndomsklub, hvor han er blevet hyret som sportsdirektør.

- Her kommer han til at sidde med hovedansvaret for den sportslige afdeling, hvilket også betyder, at vi får en enorm erfaring fra branchen og ikke mindst en person med masser af Herning-kultur- og DNA, siger direktør Torben Skovsgaard.

Peter Regin var en af de første danskere til at sparke døren ind til NHL.

Han debuterede id en nordamerikanske ishockeyliga i 2008/09-sæsonen, hvor han tørnede ud for Ottawa Senators, der allerede i 2004 havde draftet ham.

I 2013 skiftede Regin til New York Islanders, der i februar 2014 sendte ham til Chicago Blackhawks i en byttehandel. 2014/15-sæsonen blev Regins sidste i NHL.

Da han vendte hjem til Europa, spillede han i både Finland, Schweiz og Tyskland. Gennem flere år var han desuden kaptajn på det danske landshold.

Nu bliver en af hans første opgaver at finde en ny træner, efter at Herning Blue Fox sagde farvel til svenske Pelle Hånberg efter den seneste sæson.

- Ud over at vi med Peter Regin styrker det sportslige væsentligt, så giver det selvsagt også en masse positive efterdønninger på den kommercielle side, som jeg nu får endnu mere tid til at kaste mig over, vel vidende at vi har en kapacitet som Peter Regin til at påtage sig det sportslige ansvar, siger Torben Skovsgaard.

Siden sit karrierestop har Peter Regin blandt andet haft en rolle i Herning Ishockey Klubs ungdomsafdeling.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU