Officielt: Arne Slot er ansat som ny Liverpool-træner

20. MAJ 2024 • 20:40SPORT

Fra og med 1. juni 2024 overtager Arne Slot jobbet som Liverpools træner efter succestræneren Jürgen Klopp.

Arne Slot er officielt ansat som ny cheftræner i Liverpool. Det skriver Liverpool på sin hjemmeside, efter at Arne Slot også selv tidligere har bekræftet det.

Ansættelsen afhænger dog af en arbejdstilladelse, skriver Liverpool mandag aften på sin hjemmeside.

Liverpool melder ikke noget om længden på kontrakten med Arne Slot. Men flere britiske medier skriver, at der er tale om en treårig kontrakt.

Arne Slot overtager posten 1. juni efter den tyske succestræner Jürgen Klopp, der har været en elsket personlighed i klubben i de seneste mange år.

Tilbage i januar meddelte Jürgen Klopp, at han ville stoppe i Liverpool til sommer. Han kom til klubben i 2015 og har ført klubben til både Champions League-triumf og det første engelske mesterskab i tre årtier.

Den 45-årige hollænder har stået i spidsen for Feyenoord i tre sæsoner. Det er blevet til et mesterskab og en pokaltitel.

Arne Slot havde også kontrakt med Feyenoord i næste sæson. Derfor har Merseyside-klubben måttet hoste op med godt 82 millioner kroner for at købe Slot fri af kontrakten.

I sine 18 år som professionel fodboldspiller spillede Slot udelukkende i hollandsk fodbold. Som træner har han også hidtil kun optrådt under hjemlige himmelstrøg.

Han indledte trænerkarrieren hos Cambuur, hvor han var fra 2016 til 2017.

Slot rykkede videre og blev assistent i AZ Alkmaar, hvor han i 2019 blev forfremmet til cheftræner. To år senere stod Feyenoord klar med en kontrakt.

I 2022/23-sæsonen førte han klubben til det første mesterskab i seks år og det blot andet siden årtusindskiftet. I indeværende sæson blev det til en pokaltitel, også den første i seks år for Rotterdam-klubben.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU