Magnussen starter langt nede efter tidligt exit på Spa

27. JUL 2024 • 17:21SPORT

Både Kevin Magnussen og Nico Hülkenberg var for langsomme til at komme videre fra Q1 til Belgiens Grand Prix.

Hverken Kevin Magnussen eller Nico Hülkenberg i deres Haas-racere kom lørdag videre fra første kvalifikationsrunde, Q1, før søndagens grandprix i Belgien.

På en våd Spa-bane måtte Magnussen nøjes med en 17.-plads i Q1, mens Hülkenberg var en placering bedre som nummer 16.

Hurtigst af alle var verdensmester Max Verstappen, men han får ikke lov til at starte i pole position.

Verstappens Red Bull-bil har nemlig for fjerde gang i sæsonen fået en ny motor, og det betyder, at hollænderen har fået en straf på ti startplaceringer til søndagens løb. Dermed starter Verstappen som nummer 11.

I stedet er det Ferraris Charles Leclerc, der starter forrest i Belgiens Grand Prix. Det er anden gang i sæsonen, at Leclerc har pole position.

Ved sin side får han Sergio Perez (Red Bull), der fik lidt oprejsning i en svær sæson, hvor han er helt nede på syvendepladsen i den samlede VM-stilling.

Her fører Verstappen fortsat suverænt, selv om det ikke er blevet til sejr i de seneste tre løb. Efter følger Lando Norris (McLaren), der starter firer søndag, og Charles Leclerc.

Kevin Magnussen, der har gang i sin sidste sæson for Haas, har foreløbig skrabet fem point sammen i løbet af sæsonen. Det rækker til en 16.-plads - et stykke efter holdkammeraten Hülkenberg, der har 22 point.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT