Landstræner krydser fingre for VM-klar Jonas Vingegaard

22. JUN 2024 • 12:33SPORT

Efter lang tids fravær har Jonas Vingegaard meldt sig under landsholdsfanen igen, fortæller Anders Lund.

Man skal efter alt at dømme have gode bjergben for at vinde dette års VM i landevejscykling i Schweiz.

Verdens nok bedste klatrer er dansk og hedder Jonas Vingegaard, og han har over for landstræner Anders Lund meldt sig klar til at prøve kræfter med mesterskabet, som køres i slutningen af september.

- Jonas er med i den gruppe af ryttere, som gerne vil køre. Det er i hvert fald, hvad han har indikeret.

- Men der er langt til VM. Der er også et Tour de France og flere andre løb indimellem. Men Jonas nærmer sig landsholdet og har taget nogle skridt i den retning. Nu melder han sig under fanen, så forhåbentlig er han en af dem, der kan blive udtaget, hvis han er klar og har niveauet til at være en af de otte, siger Anders Lund.

Allerede sidste år luftede Vingegaard tanken om at køre mesterskaber for Danmark igen. Men på det seneste er snakkene med Anders Lund blevet mere konkrete, og den dobbelte Tour de France-vinder var også inde i billedet til at køre OL efter sommerens Tour.

Pladserne gik dog til Mads Pedersen, Mattias Skjelmose, Michael Mørkøv og Mikkel Bjerg.

- Den kombination har vi drøftet, og så har jeg udtaget bagefter. Men i den snak har Jonas indikeret, at han synes, at VM også ser spændende ud, forklarer Anders Lund.

Mens 27-årige Vingegaard har opnået imponerende meritter med Visma-holdet, skal man helt tilbage til U23-tiden for at finde hans seneste optræden i landsholdstrikoten.

- Jonas' altoverskyggende fokus har været Tour de France, og det har kostet på båndbredden. Også i landsholdssammenhæng. Det er en prioritering, som en landstræner godt kunne ønske, var anderledes. Men omvendt har vi også haft en rytter, som har gjort noget ekstremt flot i Tour de France.

- Jeg er bare glad for, at Jonas nu er et sted i karrieren, hvor han kigger landsholdsvejen og kan rumme begge dele, siger Anders Lund.

Jonas Vingegaard er udtaget til Tour de France, der begynder i Firenze i næste uge. Det bliver danskerens første løb siden det voldsomme styrt i Baskerlandet Rundt i april.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

17. JUL 2024 • 11:27SPORT
Randers henter angriber i Frankrig