Danseklubber slår alarm: Der er økonomisk kaos

12. JUN 2024 • 08:27SPORT

Aktivitetsudvalget frygter, at der ikke er penge til danseaktiviteter i 2025 på grund af økonomisk rod.

Økonomien i dansk dans er i store problemer.

Sådan lyder advarslen fra 29 klubber, som er bekymret for tilstanden i Dans Danmark, der siden 2022 har været sportens gren under Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Det skriver DR Sporten.

Klubberne gik i januar sammen om at ytre deres bekymringer for de underskud, som de seneste år er registreret i danseforbundet, i en fælles mail.

Særligt forbruget giver anledning til mistillid, mener Lene Rødbro, der er næstformand i Just Dance Studios i Aarhus.

- Vi kunne ikke se, at der ud fra den måde, som Dans Danmark agerer på, var nogen bedring i økonomien. Man er ikke interesserede i at skære ned på de omkostninger, som er fuldstændigt vanvittige. Det er kaotisk rent økonomisk. Meget kaotisk, siger hun.

Mens underskuddet i 2022 lød på 921.453 kroner, er resultatet for det endnu ikke offentliggjorte regnskab for 2023 ifølge DR Sporten på minus 940.268 kroner.

Sammen med Bjørn Bitsch vandt Ashli Williamson VM ti gange. Nu er hun selv formand for aktivitetsudvalget for standard- og latindans og har efter eget udsagn fået afvist et budgetforslag for 2025.

- Det vil sige, at lige nu har vi faktisk nul kroner at lave aktiviteter for. Hvis ikke vi kan afholde vores ranglisteturneringer, så har vi ingen par, der kan komme videre til EM og VM, konstaterer hun.

Over for DR Sporten afviser formanden for Dans Danmark, Jan Kirk Todsen, at der er grund til bekymring. Han peger på, at Dans Danmark "stadig lever op til både vores strategiaftale med DIF og vores masterplan med Team Danmark".

Det bekræfter formændene for henholdsvis DIF og Team Danmark.

Jan Kirk Todsen ærgrer sig over klubbernes mistillid til bestyrelsen og siger, at der løbende er holdt møder med aktivitetsudvalget for at drøfte økonomien.

Der er ikke fare for konkurs, understreger han.

Dans Danmark blev dannet som følge af en sammenlægning af Danmarks Sportsdanserforbund og Folkedans Danmark.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU