Cykling vil hente stor luns af danske OL-medaljer

26. JUN 2024 • 17:51SPORT

Cykelunionen tror på tre podiepladser til danske ryttere i Paris. Det samlede mål er 9-11 danske OL-medaljer.

Danmark stiler efter at hente 9 til 11 medaljer til det forestående OL, der begynder om en måned i Paris.

Danmarks Cykle Union (DCU) har et mål om at levere en stor del af det danske metal i Frankrigs hovedstad.

Det fortæller elitechef i DCU, Morten Bennekou, efter at Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund (DIF) onsdag har offentliggjort den danske medaljemålsætning.

- Vi er gået til valg på tre medaljer.

- Det var det, vi hentede Tokyo i 2021 og faktisk også i Rio for otte år siden, så det er en realistisk målsætning, siger Morten Bennekou.

På landevejen er forhåbningen, at man kan hente en enkelt medalje. I linjeløbet kan Danmark ifølge elitechefen både gøre sig gældende hos kvinderne og mændene.

- Vi har gode chancer på landevejen. Cecilie Uttrup Ludwig blev nummer tre til sidste års VM i Glasgow, mens Mads Pedersen blev nummer fire hos mændene. Så vi er med helt deroppe.

- Vi har været med helt fremme gang på gang til VM i de senere år, men det kan både være stolpe ind og ud, siger Morten Bennekou.

Mens landevejsrytterne er udtaget til legene i Paris, så gør det samme sig ikke gældende for banerytterne. Her vil navnene på de danske OL-ryttere først blive offentliggjort 4. juli.

- Den sene udtagelse er et udtryk for, at der er kamp om pladserne. Derfor venter vi med udtagelsen, siger Bennekou.

Lige nu er banerytterne på træningslejr i Italien, og der er stor kamp om at blive en del af OL-holdet.

Danmark stiller op i 4000 meter holdforfølgelse hos mændene. Derudover har Danmark kvalificeret sig i både parløb og omnium for både mænd og kvinder.

- På banen har vi faktisk medaljepotentiale i alle de fem discipliner. Vi tror på to medaljer. Normalt er det sådan, at man kan regne med én medalje for hver gang, man har tre chancer, siger Morten Bennekou.

OL i Paris begynder 26. juli og slutter 11. august.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

29. JUN 2024 • 23:38SPORT
Thomas Delaney: Den er meget tung