16-årig dansker leverer efter brækket fod og nærmer sig OL

20. MAJ 2024 • 08:36SPORT

Viktor Solmunde leverede bedre end forventet i Shanghai, mens Rune Glifberg skal oppe sig for at nå OL.

Den 16-årige skater Viktor Solmunde kom et stort skridt tættere på OL i Paris, efter at han blev nummer 18 ved et kvalifikationsstævne i Shanghai.

Resultatet lyder måske ikke prangende, men med til historien hører, at teenageren for blot seks uger siden brækkede foden, og derfor var strategien lidt mere forsigtig end normal.

Det fortæller Rune Glifberg i en pressemeddelelse. Det 49-årige danske skateikon er træner og mentor for Solmunde.

- I forbindelse med Viktor, så var strategien at han skulle vise dommerne, at han er en af verdens bedste - brækket fod eller ej - samtidig med at risikoen for at skade foden yderligere var minimal, siger Glifberg, som også selv forsøger at kvalificere sig til OL.

Den danske duo ankom i Shanghai en uge før konkurrencen i disciplinen park.

- Det gav os mulighed for at komme over jetlag og til at begynde træningen i god tid. Efter et par dage følte jeg mig så klar, at jeg postede nogle film på Instagram af mine træning andre steder i Shanghai.

- Vi skatere ser hinandens videoer, og da jeg vidste, at mine konkurrenter havde set, hvad jeg kunne inden konkurrencen, følte jeg, at jeg skulle levere mindst samme niveau, siger Solmunde.

Glifberg blev nummer 37 i Shanghai, hvilket satte ham lidt tilbage i forhold til at kvalificere sig til OL for anden gang i træk.

Konkurrencen i Paris består af 22 deltagere, og 20 af dem findes via diverse kvalifikationsstævner.

Aktuelt er Solmunde og Glifberg henholdsvis nummer 18 og 31 inden sidste og afgørende stævne i Budapest i juni.

Hvert land må dog maksimalt stille med tre atleter ved OL, så fraregnet flere skatere fra blandt andet USA og Brasilien er Glifberg stadig højaktuel, omend han lige nu ligger til at misse legene.

- Jeg skal levere noget ekstraordinært i Budapest om en måned, men jeg er klar og fuld af kampgejst, siger Glifberg.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU