Ugen byder på solrigt vejr og højere temperaturer dag for dag

16. SEP 2024 • 06:15INDLAND/KRIMINAL

Efter en lidt blandet mandag bliver vejret mere solrigt, og temperaturerne stiger frem til torsdag og fredag.

Der ser ud til at være endnu en solrig og relativt varm efterårsuge i vente.

Det er i hvert fald forudsigelsen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), fortæller vagthavende meteorolog Klaus Larsen mandag morgen.

Han påpeger dog, at to forskellige fronter i første omgang betyder, at mandagen vil byde på lidt blandet vejr rundtom i landet.

- Men i løbet af dagen bevæger de fronter sig mod nord og ud af området og bliver afløst af et højtryk. Det betyder, at vi resten af ugen får dage, der starter med lidt dis og tåge og måske også nogle skyer.

- Men alle dagene klarer det op og bliver med solrigt og tørt vejr alle dagene. Temperaturerne vil stige stille og roligt i løbet af ugen, og når vi kommer til torsdag og fredag er vi mellem 18 og 23 grader, siger Klaus Larsen.

Det er mindre end to uger siden, at høje temperaturer fik DMI til at varsle om hedebølge i hovedstadsområdet.

Efterfølgende faldt temperaturerne i en periode, men nu tyder det altså på, at det sommerlige efterårsvejr vender tilbage.

Og det er der som sådan ikke noget overraskende i, siger Klaus Larsen.

- Det kan altid ske. Varmen ligger jo ikke så langt syd fra os, så hvis vi får et højtryk, der transporterer varmen op, så kan man sagtens se perioder med højere temperaturer, lyder det fra meteorologen.

Derfor er det endnu også for tidligt at spå om, hvorvidt denne uge bliver den sidste varme og solbeskinnede uge, inden efterårsvejret tager over.

- Det er lidt for tidligt at sige. Som ugerne går, bliver sandsynligheden selvfølgelig mindre, men som sagt, så ligger varmen ikke langt fra os.

- Men det er ikke noget, solen kan klare alene med den vestenvind, vi har. Vi skal have noget luft transporteret op sydfra for at få den her varme ind over landet, lyder det fra den vagthavende meteorolog.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT