Transportminister vil fjerne fire ud af ti af sine love

30. SEP 2024 • 07:12ERHVERV/POLITIK

Med lovpakke vil transportminister fjerne 76 love og hundredvis af cirkulære, vejledninger og bekendtgørelser.

Når Folketinget tirsdag åbner møder transportminister Thomas Danielsen (V) op med en lovpakke, der skal fjerne 40 procent af alle hovedlove på Transportministeriets område.

Det fortæller Thomas Danielsen i et interview med Avisen Danmark.

- Jeg går konstant mit område igennem med en tættekam for at se, om vi har opfundet national lovgivning, som i bund og grund er overflødig, siger han til avisen.

Dermed gør han det også klart, at han ikke er færdig med at luge ud i lovgivningen.

Hans "klare ambition" er, at han skal være den minister, der "har fjernet flest regler på mit område".

Ud over de 76 love, som Thomas Danielsen vil ophæve, indeholder hans lovpakke også en ophævelse af 132 cirkulærer, cirkulærebeskrivelser, meddelelser og vejledninger samt 43 bekendtgørelser, skriver Avisen Danmark.

Et eksempel på en regel, der står for skud, er den såkaldte 11-kilos-regel. Den betyder, at en varebil må køre med pakker, der hver vejer maksimalt 11 kilo, uden at det kræver en særlig tilladelse og overholdelse af regler for vognmænd.

Det skal også gøres nemmere for et plejehjem at tage pårørende med i plejehjemsbussen uden at nye regler så træder i kraft, lyder et andet eksempel fra ministeren.

Som transportminister har Thomas Danielsen også taget et opgør med taxiloven på småøer.

Siden 1. juli har taxiloven været ophævet på Hjarnø, Bågø, Endelave og Orø og fra 1. oktober vil det også gælde på Fur, Nekselø, Omø og Sejerø.

En ophævelse af taxiloven betyder, at alle kan køre med betalende passagerer uden krav fra taxiloven. Argumentet fra ministeren er, at det skal sikre bedre mobilitet på småøerne.

Er der i forvejen taxibetjening på en ø, kan den dog ikke undtages for taxiloven.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT