Nye Borgerlige vil halvere antallet af ministre

28. SEP 2024 • 11:15ERHVERV/POLITIK

Der bør maksimalt være 12 ministre, og der skal være en minister for hjemsendelser, siger Martin Henriksen.

I den nuværende SVM-regering er der 25 ministre, og det er alt for mange. Det mener Nye Borgerliges formand, Martin Henriksen.

Det siger han lørdag i sin tale ved partiets årsmøde i Nyborg.

Hvis det står til Nye Borgerlige, som i disse tider kæmper for overhovedet at blive opstillingsberettiget til næste folketingsvalg, bør der maksimalt være 12 af slagsen i en regering.

- I dag har vi 25 ministre, og antallet vokser hele tiden, men når Nye Borgerlige får magt, som vi har agt, så skal der maksimalt være 12 ministre i Danmark.

- Et af ministerierne får til opgave årligt at reducere de offentlige udgifter med 10-15 milliarder kroner, og hver en krone skal gå målrettet til skattelettelser til almindelige danskere og erhvervslivet, siger Henriksen.

Ifølge Nye Borgerlige skal der også være et naturministerium. Det skal prioritere skovrejsning, indførelse af atomkraft og et stop for solceller og vindmøller i naturen, lyder det fra formanden.

Og der skal desuden være en minister med ansvar for dansk kulturarv, hjemsendelser og afvikling af islam i Danmark, tilføjer Henriksen.

Problemet for Nye Borgerlige er dog, at partiet er milevidt fra politisk indflydelse i øjeblikket.

Efter folketingsvalget i 2022, hvor Nye Borgerlige fik seks mandater, er det kun gået nedad bakke.

Først var Pernille Vermund formand. Så var Lars Boje Mathiesen det i en måned, og så var det Vermund igen. I dag eksisterer folketingsgruppen ikke længere.

Men partiet overlevede, selv om det var lukningstruet. Og anført af Martin Henriksen er partiet i gang med at indsamle vælgererklæringer. Det går dog langsomt for partiet, der har indsamlet lidt over 1300. Partiet skal have 20.195 for at blive opstillingsberettiget.

Nye Borgerlige kan også blive opstillingsberettiget på en anden måde, men det kræver, at det sygemeldte folketingsmedlem Peter Seier Christensen vender tilbage til Folketinget og derefter genopliver partiets folketingsgruppe. Sker det, slipper partiet for at indsamle vælgererklæringer.

Peter Seier Christensen var med til at stifte Nye Borgerlige, men har været fraværende i halvandet år. Først blev han ramt af stress. Efterfølgende fik han konstateret lymfekræft.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT