Stor leverance af mpox-vacciner får Bavarian Nordic-aktie helt i top

22. AUG 2024 • 17:56ERHVERV/POLITIK

Bavarian Nordic har den eneste godkendte mpox-vaccine. Stor leverance vækker begejstring hos investorer.

Bavarian Nordic-aktien er torsdag gået frem med 10,2 procent.

Det er en ordre på 440.000 mpox-vacciner til et ikke-oplyst europæisk land og en opjustering af forventningerne til årets omsætning, som begejstrer investorerne.

Med ordren fulgte også en præcisering af forventningerne til årets omsætning, der nu er i den høje ende af det interval, som Bavarian Nordic havde varslet.

Tidligere lød udmeldingen, at den ville lande mellem 5 og 5,3 milliarder kroner, men nu tror ledelsen på, at det nok ender meget tæt på sidstnævnte tal.

Det er særligt opjusteringen, der betyder, at investorerne reagerer så positivt torsdag, vurderer Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker ved Sydbank.

- Kursstigningen i dag relaterer sig til, at man er i stand til at indfri den øvre del af 2024-prognosen for indtjening.

- Derudover forbereder Bavarian Nordic sig til flere vaccine-leverancer, så investorerne virker også tilfredse med, at der er mulighed for flere ordrer og dermed endnu højere omsætning, siger han.

Bavarian Nordic er det eneste medicinalselskab, der har en godkendt mpox-vaccine.

Selskabet har varslet, at det kan levere op mod ti millioner mpox-vaccinedoser frem mod 2025. To millioner kan allerede være klar i år, lyder det.

Mpox blev i sidste uge erklæret for en global sundhedskrise af Verdenssundhedsorganisationen (WHO). Det er anden gang på to år, at det sker.

Denne gang skete det, efter at et udbrud af sygdommen har spredt sig fra Den Demokratiske Republik Congo til nabolande og siden til Sverige og Pakistan.

Ifølge Søren Løntoft Hansen vil de positive takter for Bavarian Nordic-aktien formentlig fortsætte.

- Det ser ikke ud til, at behovet for vacciner forsvinder lige nu. Alene Afrika har meldt ud, at for at få kontrol med den smitte, man ser nu, er der behov for ti millioner doser.

- Derfor ser Bavarian Nordic også ind i mere produktion, flere leverancer og dermed mere indtjening, siger han.

Bavarian Nordics halvårsregnskab, der er offentliggjort torsdag morgen, viser en omsætning på knap 2,3 milliarder kroner i årets første seks måneder.

Det betyder altså, at selskabet forventer at omsætte for tre milliarder kroner i andet halvår - ikke mindst takket være en række nye ordrer på mpox-vaccinen.

Foruden koppevacciner producerer Bavarian Nordic også rejsevacciner mod blandt andet rabies og tyfus.

De udgør normalt hovedaktiviteten i selskabet, men det seneste udbud har fået selskabet til at fokusere produktionen på koppevacciner.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT