Inflationen i USA falder mere end ventet til 2,5 procent

11. SEP 2024 • 14:59ERHVERV/POLITIK

Inflationstal underbygger forventning om, at den amerikanske centralbank sænker rente i næste uge.

Inflationen i USA faldt i august til 2,5 procent på årsbasis, og det peger i retning af en snarlig rentesænkning i USA.

Sammenholdt med en moderat udfladning i nye beskæftigede i USA er det forventningen, at den amerikanske centralbank, Fed, i næste uge vil sænke renten, skriver Wall Street Journal.

- Det er tre et halvt år siden, at amerikanerne havde så lav inflation som nu. Der er virkelig sket meget med priserne i den periode, siger Allan Sørensen, Cheføkonom i Dansk Industri.

- De samlede amerikanske forbrugerpriser er steget med næsten 19 procent siden marts 2021. Det er lige så meget som priserne steg i de foregående ti år, siger han.

Allan Sørensen tror sig sikker på, at den amerikanske rente vil blive sat ned i næste uge.

- Der er ingen tvivl om, at den amerikanske centralbank sætter renten ned i næste uge. Spørgsmålet er blot, om det bliver med 25 eller 50 basispunkter (0,25 eller 0,5 procentpoint, red.), siger han.

Jeppe Juul Borre, cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, hæfter sig ved afsmitningen på Danmark.

- De danske boligrenter på fastforrentede lån er allerede påvirket af udsigten til rentesænkninger i USA. Toppen af renterne er i den grad skåret af, hvor renten på det fastforrentede lån med afdrag i dag lyder på 4 procent til en kurs over 99, siger han til de håbefulde boligkøbere.

- Til sammenligning var kursen nede omkring 97 for omkring to måneder siden. Renten på fast rente har de senere år været oppe omkring 5-6 procent.

Inflationen er blevet et af de vigtigste emner i den igangværende amerikanske valgkamp.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT