Statsrevisorerne: Myndighed er for langsom til at blokere spilhjemmesider

7. APR 2025 • 13:57ERHVERV/POLITIK

Der går for lang tid med at få blokeret potentielt ulovlige spilhjemmesider, konkluderer Statsrevisorerne.

Spillemyndigheden, der hører under Skatteministeriet, modtager mandag kritik fra Statsrevisorerne for at have haft en "utilfredsstillende indsats over for onlinespil om penge".

Det sker, efter at Rigsrevisionen har undersøgt sagen.

- Statsrevisorerne finder det meget utilfredsstillende, at der i gennemsnit går cirka 14,5 måneder, fra Spillemyndigheden finder en hjemmeside, der potentielt er ulovlig, til siden bliver blokeret, meddeler Statsrevisorerne.

Spillemyndigheden har gennemgået 1326 spilhjemmesider for at vurdere, om siderne er ulovlige.

I perioden fra 2021 til 2023 har Spillemyndigheden fundet 425 hjemmesider, som udbød spil ulovligt.

Spillemyndigheden har herefter taget initiativ til at få blokeret de 168 hjemmesider, der ikke efterkom Spillemyndighedens henstillinger.

Spillemyndigheden har i alt givet 274 indskærpelser, lavet 13 politianmeldelser og givet seks påtaler i forbindelse med regelbrud for onlinespil i perioden fra 2020 til 2024.

I perioden har Spillemyndigheden ikke anvendt påbud, administrative bøder, ændrede vilkår i tilladelsen eller tilbagetrækning af tilladelsen.

Det danske spillemarked blev i 2012 delvist liberaliseret, således at private kunne ansøge om tilladelse til at udbyde spil.

Danskerne brugte 5,4 milliarder kroner i 2024 på onlinekasino og onlinevæddemål hos udbydere med tilladelser.

Omkring en halv million danskere har problemer, som er relateret til pengespil.

Det samme er tilfældet for omkring 24.500 unge under 18 år, selv om de i lovlig forstand er for unge til at kunne spille om penge.

Statsrevisorerne består af seks medlemmer, der er politisk udpeget, men de er ikke nødvendigvis medlemmer af Folketinget. De har til opgave at kontrollere statens udgifter.

Det gør Statsrevisorerne i samarbejde med Rigsrevisionen, der ikke er politikere, men embedsmænd.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT