Regeringen vil afsætte nye millioner til skoleskibe på finansloven

23. AUG 2024 • 08:45ERHVERV/POLITIK

Skoleskibene Georg Stage og Danmark skal have flere millioner til at sejluddanne, mener regeringen.

Skoleskibet Georg Stage lever en tilværelse på politikernes nåde.

År efter år har skibet, der uddanner unge til at blive ubefarne skibsassistenter, måttet holde nøje øje med, om der blev afsat penge nok til deres togter.

Nu kommer der mere klarhed over fremtiden.

På næste års finanslov vil regeringen afsætte midler til, at de to skoleskibe Georg Stage og Danmark kan sejle på to årlige togter fire år frem.

Det meddeler uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) i en skriftlig udtalelse.

- Skoleskibene tilbyder nogle helt unikke uddannelser, der giver unge mennesker store oplevelser, stærke venskaber og en bro til en verden af virksomheder, der har brug for de værdifulde kompetencer, som de går i land med efter et togt med skoleskibene, lyder det fra ministeren.

I regeringens forslag til finansloven, der ikke er præsenteret i sin helhed endnu, vil regeringen afsætte yderligere 9,3 millioner kroner årligt til Skoleskibet Georg Stage og 15,5 millioner kroner årligt til Skoleskibet Danmark de kommende fire år.

Dertil vil regeringen afsætte 4,1 millioner kroner årligt de næste fire år til renovering og vedligehold af Skoleskibet Danmark.

Skoleskibene vil i de kommende år kunne sejle ud og uddanne 1144 unge med den nye bevilling.

- Derfor er jeg meget tilfreds med, at vi nu foreslår en mere langvarig finansiering, så skibene kan komme oftere ud på havet og bringe flere unge hjem med en sikker kurs i livet, siger Christina Egelund i den skriftlige kommentar.

Skoleskibet Georg Stage har de seneste år sejlet på en bevilling af penge fra 2019, som stod til at udløbe fra 2024.

Hvis ikke den blev udvidet, ville organisationen kun kunne sejle halvdelen af togterne.

Forslaget vækker glæde hos Danske Rederier, der repræsenterer dansk skibsfart.

- Det giver skoleskibene den stabilitet, de har brug for, og sikrer, at endnu flere unge får mulighed for at påbegynde en karriere i Det Blå Danmark.

- Vi har kæmpet for denne langsigtede løsning, og det er glædeligt, at der nu er politisk vilje til at prioritere den maritime sektor på denne måde, siger administrerende direktør Anne H. Steffensen i en skriftlig kommentar.

Regeringen ventes at præsentere det fulde finanslovsforslag for næste år i den kommende tid.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT