Peter Bartram vender tilbage til JP-fond efter farvel i utide

23. AUG 2024 • 12:36ERHVERV/POLITIK

Tidligere forsvarschef vil genoptage arbejdet i Jyllands-Postens Fond efter uberettiget fyring.

Det er ikke engang et halvt år siden, at Peter Bartram fik at vide af den daværende bestyrelsesformand Jørgen Ejbøl, at han ikke længere var ønsket som medlem af bestyrelsen for Jyllands-Postens Fond.

Men nu vender den tidligere forsvarschef tilbage til bestyrelsesarbejdet, efter at Erhvervsstyrelsen har konkluderet, at fyringen var sket i strid med erhvervsfondsloven.

I den forbindelse lød det også i Erhvervsstyrelsens afgørelse, at styrelsen ville undersøge, om Peter Bartram fortsat ønskede at være medlem af bestyrelsen.

Og det vil han. Bartram fortæller både til Politiken og til Berlingske, at han vil genindtræde i bestyrelsen for fonden, der er medejer af JP/Politikens Hus.

Bartram var samtidig med bestyrelsesarbejdet også formand for netop JP/Politikens Hus.

Han udarbejdede en ny strategi for mediekoncernen, som Jørgen Ejbøl imidlertid var uenig i, og uenigheden endte med, at Ejbøl via mail orienterede Bartram om, at han både var færdig som formand for JP/Politikens Hus og som medlem af Jyllands-Postens bestyrelse.

Mailen var foruden Jørgen Ejbøl også underskrevet af Lars Munch, der er bestyrelsesformand for den anden ejer af JP/Politikens Hus, Politiken-Fonden.

De to ejere har efter afskeden med Peter Bartram udpeget svenske Raoul Grünthal som formand for JP/Politikens Hus.

Jørgen Ejbøl valgte i maj i år at fratræde som formand for Jyllands-Posten Fonden. Han er blevet afløst af Tina Nikolaisen.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT