Mette F. skal tale om forsvar og sikkerhed med rigsfællesskabet

23. AUG 2024 • 11:20ERHVERV/POLITIK

Statsministeren skal mødes med sine kolleger fra Grønland og Færøerne i næste uge i Aalborg.

Hvordan sammenholdet i rigsfællesskabet kan styrkes, skal regeringsledere fra Danmark, Færøerne og Grønland diskutere mandag og torsdag, når de mødes i Aalborg.

- Danmark, Færøerne og Grønland er tre lande, tre kulturer og tre sprog. Samtidig er vi også et rigsfællesskab, hvor vi står sammen og har gensidig respekt for hinanden, siger statsminister Mette Frederiksen (S) i en pressemeddelelse.

- Vores tætte bånd er afgørende -- ikke mindst i en tid med krig i Europa og en øget sikkerhedstrussel fra Rusland.

- Jeg ser frem til at mødes med mine nære kolleger fra Færøerne og Grønland i Aalborg og sætter pris på vores tillidsfulde samarbejde, siger hun.

På mandag skal Mette Frederiksen sammen med Færøernes lagmand, Aksel V. Johannesen, og formanden for Grønlands regering, Naalakkersuisut, Múte Bourup Egede, tale om den politiske og økonomiske situation i rigsfællesskabet.

Tirsdag er der møde i Udenrigs-, Sikkerheds- og Forsvarspolitisk Kontaktudvalg.

Her skal emner inden for udenrigs-, sikkerheds- og forsvarspolitik drøftes.

Fra Danmark deltager også vicestatsminister og forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V), udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) og justitsminister Peter Hummelgaard (S) vil også være med. Det samme vil deres kolleger fra Færøerne og Grønland.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT