Claes Antonsen kan miste millionindtægt efter band-exit

13. JUN 2024 • 16:07ERHVERV/POLITIK

The Antonelli Orchestra har været en solid indtægtskilde for trommeslageren Claes Antonsen.

Det kommer til at kunne mærkes på bankbogen for trommeslageren Claes Antonsen, hvis han ikke fremover får nogen indtægter fra bandet The Antonelli Orchestra.

Antonsen har gennem årene tjent millioner på The Antonelli Orchestra via selskabet af samme navn, som han er eneejer af.

Torsdag har musikeren meddelt i en mail til en række samarbejdspartnere, at han har trukket sig fra bandet.

- Jeg kan oplyse, at jeg har valgt at trække mig fuldstændig fra The Antonelli Orchestra og fra alle andre aktiviteter, jeg er involveret i, skriver Claes Antonsen i mailen.

Det er uklart, om Antonsen planlægger at kappe alle økonomiske bånd til bandet. Han uddyber ikke i mailen, om han for eksempel vil sælge virksomheden, der alene sidste år opnåede et resultat efter skat på 941.000 kroner.

The Antonelli Orchestra Aps har en egenkapital på 1,5 millioner kroner.

Der er i løbet af 2023 udbetalt lønninger på sammenlagt 4,2 millioner kroner, men det er uklart, hvor mange penge Claes Antonsen selv har fået i løn.

Uanset hvad er der imidlertid både i 2023 og 2022 udbetalt et udbytte på én million kroner til ejeren af selskabet, som altså er Antonsen selv.

Ud over The Antonelli Orchestra Aps er Claes Antonsen også involveret i bookingbureauet Music & Me.

Han ejer en fjerdedel af selskabet, der blandt andet står for booking af The Antonelli Orchestra.

Selskabet har de seneste tre år haft et samlet overskud på 2,7 millioner kroner efter skat og har en egenkapital på knap to millioner kroner.

Claes Antonsen var omdrejningspunktet i det andet afsnit af DR's dokumentarserie "Sexisme i musikbranchen".

Her fortalte en række kvindelige musikere og sangere om grænseoverskridende adfærd fra et unavngivet medlem af The Antonelli Orchestra.

Tv-udsendelsen fik en række kunstnere - blandt andre Malte Ebert og Tessa - til at aflyse planlagte optrædener med bandet.

Claes Antonsen lagde onsdag et opslag på Facebook, hvor han undskyldte for sin opførsel.

- Jeg har alt for sent forstået, hvor ulykkelige kvinderne blev, og at mit sprog og min adfærd også har fået kvinderne til at føle, at de mistede deres kunstneriske faglighed og kun blev bedømt på deres udseende, skrev han blandt andet.

Ritzau forsøger at få en kommentar fra Claes Antonsen.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU