Ansatte får fri til at sige farvel til Mr. Grundfos før begravelse

24. SEP 2024 • 11:38ERHVERV/POLITIK

Tirsdag begraves Niels Due Jensen, der var chef i Grundfos. Inden da kører ligfølget forbi Grundfos-fabrikker.

De ansatte ved Grundfos i Bjerringbro, der er på arbejde tirsdag, har fået fri med løn til at tage afsked med den nu afdøde mangeårige koncernchef i Grundfos Niels Due Jensen.

Han skal begraves klokken 14.00 fra Bjerringbro Kirke. Men inden da kører ligfølget fra det gods, hvor han boede, til Bjerringbro og forbi flere af Grundfos' afdelinger i byen.

Det skriver TV Midtvest.

Billeder viser mange af de ansatte, der er stimlet sammen udenfor, mens rustvognen kører forbi.

Optoget kørte først fra Niels Due Jensens hjem ved familiegodset Ormstrup Gods og videre til Sahls Kirke, hvor han var fast kirkegænger.

Ifølge TV Midtvest lagde Niels Due Jensen have til en udendørs gudstjeneste på Ormstrup Gods tre uger før sin død.

Ruten går også forbi hans barndomshjem og byparken i Bjerringbro, som i 2018 fik navnet Niels Due Jensens Plads.

TV Midtvest skriver, at der var mødt folk op på pladsen tirsdag formiddag for at hylde den afdøde koncernchef.

I alt er der cirka 4000 Grundfos-ansatte i Bjerringbro.

En tidligere medarbejder Per Dalgaard, som gik på pension for fem år siden, er også mødt op. Han vil vise den sidste respekt, fortæller han til TV Midtvest.

- Niels Due Jensen har haft stor betydning for Grundfos. De voksede kolossalt i hans regeringstid, hvis man kan kalde det sådan, og jeg har fulgt det hele vejen, siger han.

Niels Due Jensen, der var søn af Grundfos-grundlægger Poul Due Jensen, afgik ved døden torsdag 12. september i en alder af 81 år.

Han er blevet kaldt Mr. Grundfos, da han har brugt det meste af sit liv i Grundfos.

Virksomheden blev grundlagt, da Niels Due Jensen var knap to år gammel, og som ung gik han i 1960 i lære som maskinarbejder i virksomheden.

I 1977 blev han koncernchef. En stilling, han bestred frem til 2003, hvorefter han blev formand for koncernbestyrelsen frem til 2011.

Herefter blev han formand for den primære ejer af Grundfos - Poul Due Jensens Fond. Han trak sig i 2018 på grund af sygdom.

Grundfos har lige knap 20.000 ansatte i hele verden og producerer pumper og -systemer i alle afskygninger - blandt andet til vandforsyning.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT