Usædvanligt tiltag skal bane vej for nye boliger

Usædvanligt tiltag skal bane vej for nye boliger
Flere vil gerne bo i Allinge, og derfor er der brug for nye boligbyggerier, mener man i Allinge-Sandvig Byforening. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 2. JUN 2023 • 11:00
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
2. JUN 2023 • 11:00

Allinge-Sandvig Byforening sætter gang i utraditionelt initiativ.

– Der er stor interesse for at komme til at bo i Allinge, konstaterer Steen Gornitzka, bestyrelsesmedlem i Allinge-Sandvig Byforening, som tager et usædvanligt initiativ for at skaffe flere boliger i Allinge.

Det sker sideløbende med, at byforeningen er aktiv for at komme den ulovlige nedlæggelse af helårsboliger til livs.

"Vi ser desværre gang på gang, at boliger der sælges i Allinge, ikke bliver brugt i henhold til helårsbopælspligten. De nye ejere flytter ikke hertil og bidrager derfor ikke med liv i byen, brug af børneinstitutioner og skatteindtægter. For at stå stærkere over for boligselskaber og bygherrer, prøver vi at undersøge, hvor mange der måske vil være interesseret i en nybygget leje- eller andelsbolig i Allinge", indleder byforeningen et opslag, som er på vej ud på de sociale medier.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.