Svaneke skal have ny legeplads

NYHED | SVANEKE | ABONNENT | 3. MAJ 2022 • 10:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | SVANEKE | ABONNENT
3. MAJ 2022 • 10:30

Sammenlægningen af Svaneke Børnehus og Specialbørnehaven Mælkebøtten har brug for nye legeredskaber og ny indretning af legeområder.

 

Der er brug for en ny legeplads i Svaneke, og den vil regionskommunen bruge godt 400.000 kroner på at anlægge. Resten af pengene kommer fra eksterne fonde, blandt andet 300.000 kroner fra Wilhelm Philip Stiftelse für Behinderte. Det er sammenlægningen af Svaneke Børnehus og Specialbørnehaven Mælkebøtten, der skal have nye legeredskaber på udearealerne.

Samlet giver det økonomi til at realisere et faseopdelt projekt, hvor vuggestuens udearealer opdateres med nye legeredskaber. Børnehavens udearealer vil der forsat blive søgt fondsmidler til, så den fase også kan realiseres.

Det fremgår af dagsordenen til børne- og skoleudvalget.

Minimum af vedligehold

Sammenlægningen af Svaneke Børnehus og Specialbørnehaven Mælkebøtten i Mælkebøttens bygninger blev besluttet i februar sidste år.

Siden har der været et stort ønske om at udvikle den eksisterende legeplads og tilføre den nye legeredskaber og legeområder. I de seneste år er mange legeredskaber blevet fjernet fra legepladsen på grund af slid og råd, og de er ikke blevet erstattet af nye redskaber.

Med sammenlægningen af de to institutioner følger, at flere børn skal bruge legepladsen, og der vil være behov for, at de kan lege sammen på kryds og tværs i inspirerende legemiljøer. Ud fra de ønsker er der udarbejdet et legepladsprojekt, hvor der er stor fokus på inkluderende legeredskaber og legezoner med både motoriske udfordringer og sansemotoriske elementer, som inspirerer til bevægelse, samarbejde og kognitiv aktivitet. Der kommer flere legeredskaber til kørestolsbrugere, fremgår det af sagsfremstillingen.

Legeredskaberne er lavet af robinietræ, som kræver et minimum af vedligehold.

Begrænset tidshorisont

Det samlede projekt med legepladser til både vuggestuen og børnehaven beløber sig til 1,4 millioner kroner.

Etablering af legeplads afventer forsat byggetilladelse til det samlede projekt for ombygning af Mælkebøtten og vil blive igangsat, så snart tilladelsen foreligger.

Der er dog indhentet tilbud på arbejdet vedrørende vuggestuens legeplads. Dette tilbud skal accepteres inden for en begrænset tidshorisont, og det er årsagen til, at anlægsbevillingen er til politisk behandling nu.