Så meget af indkomsten spiser boliglånet

Så meget af indkomsten spiser boliglånet
En ny undersøgelse afslører, hvor meget en familie her på Bornholm skal bruge af sin disponible indkomst på låne- og skatteudgifter i forbindelse med huskøb. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 29. AUG 2023 • 05:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
29. AUG 2023 • 05:30

En ny undersøgelse afslører, hvor meget af den disponible indkomst et par med to børn på Bornholm skal bruge på låne- og skatteudgifter, når de køber hus for første gang.

Det er velkendt, at boligmarkedet er anderledes omkring Købehavn og andre større byer end her på Bornholm. Det understreger en ny analyse fra AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der ser på, hvor meget af den disponible indkomst, forskellige lønmodtagere skal bruge på udgifter til lån og skatter første gang, de køber hus – den såkaldte boligbyrde.

I København skal et par med børn, hvor den ene voksne er social- og sundhedsmedarbejder, for eksempel bruge 80,6 procent af sin disponible indkomst på låne- og skatteudgifter. Her på Bornholm er det kun 15,7 procent, fremgår det af en pressemeddelelse.

AE har kigget på boligmarkedet i alle landets kommuner for ni forskellige slags lønmodtagere, der vil købe et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter. Beregningen er foretaget på baggrund af de faktiske indkomstforhold for almindelige lønmodtagerfamilier med voksne i alderen 30-39 år og er ikke en modelberegning.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?