Ny projektleder skal udvikle julemarkedet i Nexø

Ny projektleder skal udvikle julemarkedet i Nexø
Julemarkedet på havnen i Nexø havde premiere sidste år, og det blev meget besøgt på trods af nogle vejrproblemer enkelte dage. Foto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 6. NOV 2022 • 15:30

Vi vil gerne forkæle bornholmerne lidt med noget de ikke er vant til, noget som de ikke normalt har på øen, siger Peter Sørensen.

Bornholms Julemarked på havnen i Nexø var sidste år udfordret af dårligt vejr, men det hindrer ikke Pernille Bülow i at gentage julemarkedet i år. Derfor har hun blandt andet ansat en ny projektleder, der skal være med til hele planlægningen og afviklingen af markedet.

Projektlederen hedder Peter Sørensen, og det er måske ikke lige som julemarkeds-projektleder man kender ham. Han er måske af nogle mere kendt som musiker. Som rapper har han i en årrække optrådt med navne som Suspekt, LOC, Michael Falch og flere andre, og sammen med rapperen USO har han en podcast, der hedder Take Away Podcast, hvor han har gæster, som for eksempel Mathilde Falch, Johnson og Umut Sakarya i studiet.

Ved siden af musikken er Peter Sørensen eventmager, hvor han har været med til at arrangere alt lige fra streetfood festivaler til landets største EM fester.

Hvordan har du tid til at være projektleder på Bornholm med alle de andre ting, du laver?

– Det er fordi, at når man laver musik, så er det i perioder man gør det, og hvis man så er god til at organisere sin tid, så går det helt fint.

Og hvordan er du lige kommet ind i det bornholmske julemarked?

– Det skyldtes, at jeg var på ferie på Bornholm i sommers, og så fik jeg den ide, at det ville være oplagt med et julemarked på Bornholm. Jeg har nemlig tidligere lavet flere julemarkeder i København. Så fandt jeg frem til tilflytterkonsulenten Rune Holm, der henviste mig til Pernille Bülow, der allerede havde etableret et julemarked i Nexø, fortæller Peter Sørensen.

Tilfældigvis havde den tidligere projektleder lige trukket sig ud, og derfor manglede Pernille Bülow simpelt hen en ny medarbejder, og den medarbejder blev Peter Sørensen.

Mange nye tiltag

Den nye mand til jobbet kommer med en ydmyg indstilling, men han er ret sikker på, at han med sin store erfaring kan give de besøgende en endnu bedre oplevelse end sidste år.

– Det er absolut ikke sådan, at jeg som københavner bare skal komme og lave jul på Bornholm, for sådan er det slet ikke. Men jeg synes, at markedet vil have godt af nogle nye tiltag, og jeg har sjældent mødt en som Pernille Bülow, der spenderer så meget tid og så mange penge på en vision, og den vil jeg naturligvis gerne være med til at føre ud i livet.

Peter Sørensen er 42 år, og han bor på Østerbro i København med sin kone og sine to børn, men de kommende to måneder, vil meget af hans liv være på Bornholm.

– Jeg er allerede herovre en dag om ugen, og fra markedet begynder sidst i november, vil jeg være på Bornholm hele ugen, siger han.

Allerede nu kan den nye projektleder lufte flere tiltag på det kommende marked, blandt andet mere mad og mere musik.

– I år bliver der blandt andet serveret juleøsters hos Restaurant Molen, naturligvis med friske bobler til, og vi har fået den slovakiske mezzosopran, Lucie Szabová, fra Den Kongelige Opera til at komme og tryllebinde de besøgende på havnen med sin magiske stemme.

Herudover vil udvalget af mad også være forøget væsentligt, hvor en række foodtrucks, som leverer forskellige slags mad, besøger øen. Og der er en helt særlig grund til, at der kommer madvogne udefra, og det ikke kun er de kendste bornholmske af slagsen, der serverer lækkerrier på markedet, påpeger Peter Sørensen.

– Det er fordi, at en ting er, at vi gerne vil have turisme til øen, og have folk udefra til at besøge julemarkedet, men en anden ting er når man bor på Bornholm, så har man måske allerede prøvet øens gode spisesteder og lokale råvarer, og derfor vil vi gerne forkæle bornholmerne lidt med noget, de ikke er vant til, noget som de ikke normalt har på øen.

Derudover mener projektlederen at de flere madboder kan friste lokale bornholmere til at komme og købe mad flere gange, også selvom de allerede har været forbi markedet, og har besøgt alle boderne en gang.

Første åbningsdag på julemarkedet i Nexø bliver den sidste weekend i november, og sidste åbningsdage bliver den 21. og 22. december.


Peter Sørensen har i flere år været et etableret navn i musikkens verden, men han har også stor erfaring i at arrangere store events. Nu skal han stå bag julemarkedet i Nexø. Privatfoto