Marina sælger søde og spiselige souvenirs

Marina sælger søde og spiselige souvenirs
Marina Nesvit står i boden på julemarkedet og skaber herlig julestemning. Eget foto.
NOTITS | ABONNENT | 18. DEC 2023 • 19:00
NOTITS | ABONNENT
18. DEC 2023 • 19:00

Der er fuld smæk på glasuren, når Marina Nesvit pynter honningkagehuse til julemarked.

Der er mange fristelser, der falder i øjnene, når man går en kølig fredag aften fra bod til bod på Bornholms Julemarked i Nexø. Der er glimmer, julelys, smagsprøver og store smil inde fra hytten.

Denne fredag aften er ingen undtagelse. En fyr tilbyder et sprødt og krydret honninghjerte og ringer med en lille juleklokke, da han har overrakt det.

– Glædelig jul, smiler han.

Det er ikke sådan et honninghjerte med glasur, smørcreme og abrikos i – mere sådan en nøgen, brun, porøs småkage, der emmer af jul og julehygge på den helt enkle og traditionelle måde.

Det stik modsatte kan siges, om de overdådigt pyntede honningkagehuse, som står i hyttens åbning og er til salg. Sirligt pyntede, og med temaer som dinosaurer eller karakterer som Elsa eller Olaf fra tegnefilmen Frost, lyser de op landskabet, og man bliver næsten nødt til at spørge, om de nu også er ægte og spiselige og alt det der. Det er de selvfølgelig.

Det er ukrainske Marina Nesvit, der sælger kagerne i en af juleboderne til julemarkedet.

Hun arbejder til daglig som konditor hos Bager Mortensen, og på julemarkedet har hun fået mulighed for at sælge sine små spiselige kunstværker som iværksætter. Hun har nemlig masser af erfaring med netop det.

– Jeg lavede sådan nogle honningkagehuse til nytår i Ukraine. Og jeg er glad for, at jeg fik muligheden for at gøre det til julemarkedet i Nexø. Jeg synes, det er en sød souvenir, fortæller Marina Nesvit til Tidende.

Hun har solgt flere af de store honningkagehuse, ligesom hun har solgt masser af små honningkager med billeder af julemanden, Olaf, Bornholm, juletræer og fisk på. Desuden har hun lavet nogle få krybbespil, som kan købes, og huse man selv kan samle derhjemme.

– Jeg er glad for, at jeg deltager i julemarkedet. Det er rigtig hyggeligt, det er flot organiseret og meget smukt. Det er meget rart at være sådan et sted, der gør stemningen festlig, afslutter hun.


Kagehusene har vilde farver og motiver fra eksempelvis tegnefilm. Foto: Sarah Thun Kristensen