Madskole i sommerferien

NOTITS | 7. JUN 2024 • 12:00
Af:
Sarah Thun Madsen
NOTITS
7. JUN 2024 • 12:00

I sommerferien giver madskolerne børn mulighed for at dykke ned i madens univers for at at skabe sjove og lærerige oplevelser med mad.

Her skal børnene altså tage skeen i egen hånd. Sammen med frivillige instruktører kreerer de velsmagende retter, lærer om mad, kostråd, madspild og meget mere – samtidig med, at de har det sjovt!

Madskolerne arrangeres af foreningen 4H i et ikke-kommercielt samarbejde med Landbrug og Fødevarer og Rema 1000. Aktiviteten er populær og flere steder er der allerede udsolgt.

– De fleste madskoler i landet er ved at være fyldt op, og mange har været fyldt op længe. Dog er der stadig ledige pladser på de to skoler i Rønne. Men det er med at få tilmeldt sig, inden det er for sent, påpeger Henrik Dalum, formand i 4H, i en pressemeddelelse.

Her står der også, at madskoler er med til at give børnene madmod, lyst til at smage på nye fødevarer og fortsætte madlavningen derhjemme – både med og uden forældrene.

– Fra vores forældreevalueringer ved vi, at langt de fleste børn får mod på at lave meget mere mad derhjemme, efter de har været på madskole. Herudover er vi med til at udvide børnenes smagsrepetoire, idet ni ud af 10 børn – ifølge forældrene – smager på nye fødevarer, mens de er på madskole. Det sker i særdeleshed, fordi den bedste kur mod kræsenhed er selv at have været med til at lave maden, fortæller Line Munk Damsgaard, der er ernæringschef og projektleder på madskoler i Landbrug og Fødevarer.

Madskoler er for børn i alderen 8-12 år, og det er lokale frivillige, der underviser børnene.

Der er stadig plads på tre skoler på Bornholm, nemlig Åvangsskole og Søndermarksskolen i Rønne samt Det Levende Køkken i Østermarie.

FÅ ABONNEMENT