Her står der også, at madskoler er med til at give børnene madmod, lyst til at smage på nye fødevarer og fortsætte madlavningen derhjemme – både med og uden forældrene.
– Fra vores forældreevalueringer ved vi, at langt de fleste børn får mod på at lave meget mere mad derhjemme, efter de har været på madskole. Herudover er vi med til at udvide børnenes smagsrepetoire, idet ni ud af 10 børn – ifølge forældrene – smager på nye fødevarer, mens de er på madskole. Det sker i særdeleshed, fordi den bedste kur mod kræsenhed er selv at have været med til at lave maden, fortæller Line Munk Damsgaard, der er ernæringschef og projektleder på madskoler i Landbrug og Fødevarer.
Madskoler er for børn i alderen 8-12 år, og det er lokale frivillige, der underviser børnene.
Der er stadig plads på tre skoler på Bornholm, nemlig Åvangsskole og Søndermarksskolen i Rønne samt Det Levende Køkken i Østermarie.